Onderschrift foto: Willeke Bruins was topscorer met 23 punten

Green Eagles in 2e helft van het veld geschoten

MAASSLUIS | Tegen koploper Jolly Jumpers hebben de dames van de Green Eagles 1 helft knap tegenstand geboden. In de 2e helft was vooral het afstandschot van de regerende kampioen de dames te machtig. Daarom werd het een lange terugreis uit Tubbergen.

Het was direct een attractieve wedstrijd tussen 2 veel scorende ploegen. Na 5-4 liepen de gastvrouwen uit tot 11-4. Met o.a. 2 driepunters van Willeke Bruins was er bij 11-14 de eerste voorsprong voor de Eagles en had de kampioen van vorig seizoen een time out nodig om te herstellen tot 17-16. Weer liep de Eaglesploeg weg naar 17-24 om vervolgens bij 23-24 de eerste pauze van 2 minuten aan te vatten.

In het 2e kwart bleven de teams aan elkaar gewaagd en weer nam de Eaglesformatie een ruime voorsprong. Naast Willeke Bruins waren ook Kirsten Boer en Roos Jordans productief en een paar minuten voor de rust was het verschil 9 punten (29-38). Helaas werd er in deze slotminuten al een hapering in de productie zichtbaar en bij rust was de stand weer gelijk (40-40).

In het begin van de 2e helft waren de eerste scores voor de thuisploeg. Het verschil werd naar 6 punten gebracht welk ongeveer het hele kwart op het scorebord bleef staan. Hoogtepunt in het kwart was een snoeihard shotblock van Suzanne v Driel wat ook het thuispubliek liet sidderen.

Nadat Roos Jordans de 4e periode goed opende met een score bleek dat de dragende speelsters aan Maassluise kant aan het eind van hun Latijn waren. Niet alleen werd de basket nauwelijks meer gevonden ook ontbrak de energie voor een laatste doeltreffende pressing verdediging waarmee vorige week nog de overwinning naar zich toe werd getrokken. Met een gericht afstandsschot (11 driepunters waarvan 7 in de 2e helft) en een doeltreffend vrije worp percentage liepen de Jolly Jumpers verder uit. De uiteindelijke overwinning viel met 85-65 nogal geflatteerd uit. Willeke Bruins kwam tot 23 punten, Roos Jordans maakte er 17, Kirsten Boer 11. Komend weekend staat de eerste bekerwedstrijd op het programma. Groene Uilen uit Groningen komt dan naar Maassluis. De wedstrijd begint om 19.15 uur.