Blessures en slecht spel zorgen voor nederlaag

MAASSLUIS | Wederom verloor de Green Eagles damesformatie een uitwedstrijd en ditmaal was dit extra pijnlijk omdat het een wedstrijd betrof tegen het nog puntloze Wyba. Feit voor de wedstrijd was dat Roos Jordans niet kon spelen. Wederom een vervelende knieblessure op de donderdagtraining was de oorzaak. Na 4 minuten te hebben gespeeld haakte ook Fleur v Baalen af.

De eerste schermutselingen waren er al voor de wedstrijd toen Wyba coach Pieter Kodde al bijna een technische fout te pakken had omdat zijn aanvoerster niet op tijd bij de scheidsrechtersbriefing verscheen. Het leek met een sisser af te lopen maar het was slechts uitstel van executie want al in de eerste minuut van de wedstrijd kreeg hij hem toch wegens aanmerkingen op de leiding. De scheidsrechters hadden de toon gezet. Ondertussen had Kirsten Boer de Eagles met een score plus bonus aan de leiding gebracht waarna Wyba er direct 2-3 van maakte. De vrije worp vanwege de technische fout werd benut (2-4) en de wedstrijd kon nu echt beginnen. In de warming up leek Lisa van Schaik al niet te kunnen missen en ondanks de aanwijzingen van de Eaglescoach voor de wedstrijd begon liet de Maassluise verdediging haar 3 keer op rij met succes aanleggen (8-4). De scores van de bezoekers moesten hierna vooral van de vrije worplijn komen waar men helaas 4 punten liet liggen. Wyba had na 10 minuten een 14-12 voorsprong.

In de 2e periode gingen de Eagles speelsters zich steeds meer ergeren aan de warrig fluitende scheidsrechters. Willeke Bruins probeerde met 6 punten haar team in het spoor van de thuisploeg te houden. Dit leek te lukken want bij 24-25 was er wederom een voorsprong. Toch kwamen de gastvrouwen weer aan de leiding en liepen gestaag verder uit mede door 8 op 8 vanaf de vrije worplijn te schieten. Ondanks 4 punten van Eva Kerkhoven in dit kwart werd de ruststand bepaald op 36-26.

In de 2e helft, waarin de jurytafel ondertussen rustig een bordje spaghetti wegwerkte, openden beide ploegen met een serie driepunters en via 48-38 bleef het verschil steeds 10 punten. Wyba bleef bijna feilloos op de vrije worp lijn en Veerle v Baalen bracht net voor het einde van het derde kwart met een driepunter de achterstand terug tot 55-48. Weer vanaf de vrije worp lijn sloot de ploeg uit Wijchen de periode af op 57-48.

Net als in de verloren uitwedstrijd tegen US leek de pijp bij de Maassluise ploeg leeg in de laatste periode. Wyba scoorde in eerste instantie echter ook niet veel en na 6 minuten was de stand 63-48. De zone press verdediging die in de 3e periode was gestart bleef met wisselend succes werken maar aanvallend was het spel erg armmoedig. Er was totaal geen teamspel meer en de Eagles zochten naar succes met individuele acties. Pas in de laatste minuut, toen Wyba eindelijk 2 vrije worpen miste, waren er weer scores voor de bezoekers en werd de eindstand op 69-52 gebracht.

Wederom een nederlaag in een uitwedstrijd waarin alleen Willeke Bruins met 23 punten in de dubbele cijfers kwam. Wyba speelde een uitstekende wedstrijd en schoot met scherp. Niet alleen lieten ze 6 driepunters goed vallen ook 19 van de 24 verkregen vrije worpen troffen doel. Volgende week gaan de Eagles proberen om in ieder geval in de eigen Wethouder Smithal ongeslagen te blijven. Dit zal een zware klus worden want koploper Jolly Jumpers uit Tubbergen komt op bezoek.