MAASSLUIS | Het Heren 1 team van de Maassluise Basketball Vereniging Green Eagles is afgelopen weekend er goed in geslaagd zich te herstellen van de ruime nederlaag vorige week in Delft. Zakte de ploeg vorige week bij Punch het laatste kwart door het ijs, dit keer thuis tegen L.U.S.V. uit Leiden was er vanaf het begin een voorsprong voor de ervaren Eagles ploeg.

In het eerste kwart kon de Leidse ‘lange’ thuisploeg de Eagles niet stoppen, maar aanvallend bleven ze toch redelijk bij. Halverwege het tweede kwart kwamen de mannen uit de sleutelstad nog terug tot 24-24. Maar direct daarop was er weer een run en daarna hielden de Eagles continue die voorsprong van rond de 8 punten vast. Wat de Leidse ploeg ook probeerde, het hielp niet en uiteindelijk eindigde de wedstrijd met een 65-58 winst.

Hierdoor blijft de Maassluise ploeg gedeeld derde met vier verliespunten in de eerste klasse! Volgende week speelt het team van coach Otto uit bij nummer 8 River Trotters. Topscorer deze wedstrijd werd Laurens Don met 16 punten, ook in de dubbele cijfers Stefan Kraaijeveld met 15 punten en Jeroen Derksen met 10 punten.