MBV Green Eagles Basketball Nieuws

De heren van Green Eagles hebben net niet kunnen stunten tegen koploper Binnenland.
In de thuiswedstrijd werd kansloos met 40 punten verloren. In deze wedstrijd werd er door de Eagles goed gespeeld. Echter, een paar kleine foutjes deden de Eagles uiteindelijk de das om. In de aanval werd de bal rustig rond gepast en werden de juiste kansen gepakt. Mede hierdoor werd het eerste kwart winnend afgesloten (15-18). Het tweede kwart kregen de Eagles meer moeite met scoren. Aanvallend kon alleen Shady Rezeika met enkele drives goed doorkomen. Helaas wilden de vrije worpen er niet in wat betekende dat de Eagles pas in de 5e minuut tot scoren kwamen. Hierdoor stond er met rust een 36-29 stand op het scorebord. Na rust begonnen de Eagles sterk. Een mooie aanval na 3 minuten van Green Eagles eindigde uiteindelijk in een driepunter van center Stefan Kraaijeveld. Na 6 minuten in de tweede helft pakte Eagles zelfs brutaal de voorsprong 40-41. Twee driepunters van nr. 10 zorgde echter voor dat Binnenland toch weer de voorsprong pakte eind derde kwart (51-45). In het vierde kwart leek het er even op dat Binnenland de Eagles gingen overlopen (59-45). Een 0-9 run zorgde er toch voor dat het weer spannend werd. Uiteindelijk konden de Eagles net niet verrassen en werd het 70-65 voor Binnenland. Dat dit een teamprestatie is blijkt ook wel dat vijf Eagles in de dubbele cijfers kwamen. Laurens Don (17), Shady Rezeika (13), Stefan Kraaijeveld, Jeroen Derksen (11) en Rik van der Vaart (10).

Under 10 en Under 12 op eredivisie wedstrijd
Afgelopen zaterdag, 21 maart, was Green Eagles met een grote groep aanwezig bij de eredivisiewedstrijd Rotterdam Basketbal tegen Aris Leeuwarden. Voor 15 Eagles (uit U10 en U12) was dit helemaal bijzonder, zij mochten namelijk in Eagles-tenue het veld oplopen met de heren van het Rotterdamse team. Voor het oplopen gaven zij nog high-fives aan de mannen, waarbij vooral Robert Krabbendam van 2.14 m. letterlijk grote indruk maakte. Vervolgens rende het team met de jonge Eagles het veld op. Niet alleen de Rotterdammers werden voorgesteld, ook alle Eagles werden met naam genoemd!

Wil jij ook basketballen?
Lijkt het jou ook leuk om te basketballen? Kijk op www.greeneagles.nl voor meer informatie Ook kan je contact opnemen met Ruben Kraaijeveld (06-83520067), hij kan je alles vertellen over de teams en de trainingstijden. De eerste drie keer kan je vrijblijvend meedoen om te kijken of de basketballsport iets voor jou is.

Redactie Sport

Sportredactie | Publiceert sportverslagen en berichten over bijzondere sportgebeurtenissen zoals toernooien