MBV Green Eagles Basketbal nieuws

Het eerste heren team van MBV Green Eagles staat ook dit jaar onder leiding van Robert Brandon. Met oude bekenden Shady Rezeika, Raymond Greep en Hasan Bouwer werd het seizoen 2014-2015 begonnen met het landelijke bekertoernooi. Voor de heren van Green Eagles werd dit gehouden bij WBB Giants in Bergen op Zoom.

Maar liefst vier wedstrijden (poule van vijf) van vier keer zes minuten moesten worden gespeeld tegen achtereenvolgens WBB Giants, The Challengers, BV Oegstgeest en BV Lisse. De eerste wedstrijd tegen WBB Giants begon nog wat onwennig. Maar al snel bleek dat de Eagles veel sterker (en langer) waren dan hun tegenstanders. Na een 18-12 ruststand werd na de rust even gas gegeven en liepen de Eagles direct uit naar een comfortabele voorsprong van 39-19. Hierna speelden de Eagles het slordig uit en werd het uiteindelijk nog 40-30. De tweede wedstrijd was tegen The Challengers. Dit team met enkele routiniers schoot met scherp en de Eagles moesten hier duidelijk een tandje bijzetten. Slechts enkele minuten in deze wedstrijd lieten de Eagles dit zien en kwamen dan direct terug. The Challengers speelden echter beter en wonnen verdiend van de Eagles met 38-28. De derde wedstrijd was tegen BV Oegstgeest.

Deze wedstrijd had twee gezichten. De Eagles begonnen goed en liepen direct uit naar 10-0. Hierna dachten dat de Eagles dat het wel goed zou komen en begonnen slordig basketbal te spelen met veel balverlies, waardoor het met rust ineens 18-17 stond. Met een 15-2 run na rust lieten de Eagles zien dat ze toch wel konden basketballen. Hierna was de wedstrijd gespeeld en werd het uiteindelijk een 49-40 voor de Eagles. Door deze overwinning waren de Eagles geplaatst voor de volgende ronde.

De laatste wedstrijd was dan ook om des Keizersbaard en dat was ook te zien. De Eagles geloofden het wel en in een wedstrijd die het aanzien niet waard was werd dan ook verdiend met 31-48 verloren van BV Lisse. De doelstelling plaatsing voor de volgende ronde werd behaald. Echter, er zijn nog genoeg punten waar de Eagles aan moeten werken. A.s. zaterdag staat al de uitwedstrijd tegen Baros uit Rotterdam op het programma.

Jeugd bij Green Eagles
Voor de jongste jeugd van Maassluis is er ook bij Green Eagles gelegenheid om te sporten. Van spelenderwijs kennis maken met basketballen bij U8 tot het spelen van wedstrijden bij U12 het kan allemaal. Zeker bij de U12 groep is er nog ruimte voor nieuwe leden.