Green Eagles speelde zaterdag tegen BOB in Oud Beijerland.

Voorafgaand aan de wedstrijd van Heren 1 was er een reüniewedstrijd waarbij een oud Heren 3 team van BOB tegen een BOB Allstar team speelde om geld in te zamelen voor Tim van der Berg die is getroffen door de spierziekte ALS. Hierdoor zaten de tribunes in Oud Beijerland nog helemaal vol. I

In een goede ambiance schoten de Eagles uit de startblokken. Binnen drie minuten stond het 0-11 voor de Eagles. Hierna kwam BOB terug tot 7-11. Jeroen Derksen schoot met scherp dit kwart en mede dankzij vier driepunters en 14 punten liepen de Eagles uit naar 13-22 en wonnen het kwart met 18-24. In het tweede kwart bleven de Eagles op voorsprong, al werd de man to man verdediging wel ingewisseld voor een zone. Met een driepunter in de laatste seconde door BOB werd met een minimale 36-37 voorsprong gerust.

Direct na rust werd er goed gestart en konden de Eagles weer uitlopen naar 8 punten voorsprong 50-42. Enkele slordigheden zorgden er toch weer voor dat BOB terugkwam tot 52-56 eind derde kwart. In het vierde kwart kwam BOB met een 11-2 run tot 68-61. Enkele call (of geen calls) in het nadeel van Green Eagles zorgde dat de Eagles de grip op de wedstrijd verloren. Een score van Laurens Don en direct de driepunter van Marcel Vaissier zorgden er toch voor dat het met 66-69 en nog ruim 2 minuten te spelen weer een wedstrijd werd.

Nadat Jeroen Derksen de 69-68 op het bord zette, scoorde Laurens Don en kreeg nog een bonus vrije worp welke helaas mis ging. BOB scoorde in de daarop volgende aanval niet en doordat Stefan Kraaijeveld foutief werd afgestopt mocht hij twee vrije worpen nemen met nog 24 seconden te gaan. Deze gingen allebei raak zodat BOB voor de driepunter moest gaan. Deze werd door BOB gemist waardoor Green Eagles alsnog met een 69-72 overwinning ervan doorging.

Topscoorder in deze wedstrijd werd Jeroen Derksen (5 driepunters). Ook in de dubbele cijfers kwamen Stefan Kraaijeveld (18 punten) en Marcel Vaissier (11 punten).