door Ruben Kraaijeveld

Green Eagles Heren 1 wint na verlenging, Dames 1 overwint in Groningen

MAASSLUIS | Heren 1 speelde thuis tegen SBU een uiterst moeizame wedstrijd en lange tijd leek het er op dat de ploeg tegen een tweede nederlaag ging aanlopen dit seizoen.

Een twaalf punten achterstand in het 4e kwart werd ingehaald en met nog dertig seconden te spelen scoorde Marcel Vaissier de gelijkmakende driepunter, 60-60. Het werd dus verlenging in deze wedstrijd en ook daar ging het gelijk op. Twee driepunters van Ingo Rutting hield de thuisploeg in het spoor van de Utrechtse studentenploeg en uiteindelijk was het drie seconden voor het einde een tweepunter die de thuisploeg de 70-68 winst bezorgde. Daardoor heeft het Heren 1 team nog steeds evenveel verliespunten als de koploper Jump Ijsselstein. Aanstaande zaterdag wederom een pittige uitdaging wanneer het team het op moet nemen in Delft tegen Punch, de huidige nummer 4 van de ranglijst.

Het Dames 1 team van MBV Green Eagles mocht naar het verre Groningen voor de wedstrijd tegen de andere groene partij Groene Uilen. Deze ploeg was nog zonder punten terwijl Dames 1 net de smaak van overwinningen te pakken heeft in de competitie. Het werd een wedstrijd waarbij de scores schaars waren. Een 2-7 stand na het eerste kwart gaf dit goed weer. De voorsprong werd nooit meer uit handen gegeven en bedroeg op een gegeven moment zelfs 18 punten. Aan het einde van het derde kwart stond het 21-34. En toen lieten de Uilen en de Eagles de teugels varen want met een 22-19 kwart stand werd er opeens wel veel gescoord. Suzanne van Driel was topscorer in Groningen met 14 punten, Roxy Zwijnenburg met 11 en Renate Warffemius met 12 kwamen ook in de dubbele cijfers.