Heren 1 pakt een verrassende thuisoverwinning

MAASSLUIS | Green Eagles speelde afgelopen zaterdag na twee weekenden geen wedstrijd te hebben gehad vanwege de vakantie tegen de nummer 2 in de competitie Binnenland. Binnenland heeft, net als Green Eagles, een team wat al veel jaren in dezelfde samenstelling speelt. De afgelopen jaren was het bijna altijd Binnenland wat de onderlinge confrontatie won. Zaterdag verraste Green Eagles Binnenland (en zichzelf) door in een puike wedstrijd te winnen van Binnenland.

Binnenland nam als eerste een voorsprong (2-5) maar door een 13-3 run van Green Eagles wisten de Eagles sterk terug te komen. Het eerste kwart werd gewonnen met 17-10. In het tweede kwart bleven de Eagles sterk spelen. Verdedigend werd de zone afgewisseld met een man to man. Aanvallend werd er sterk samengespeeld. Dit bleek ook uit het score verloop. Maar liefst 7 verschillende spelers wisten dit kwart te scoren. Halverwege werd dan ook met een 12 punten voorsprong gerust (37-25). Na rust kwam Binnenland terug tot 2 punten (51-49). Twee scores van Frank Veeke en een driepunter in de buzzer van het derde kwart door Jeroen Derksen bracht toch weer wat lucht (58-50). In het laatste kwart kwam Binnenland opnieuw terug in de wedstrijd en dreigde het toch fout te gaan voor de Eagles. Met nog 4 minuten te spelen kwam Binnenland op voorsprong 63-64. Een driepunter van Marcel Vaissier bracht de Eagles toch weer op voorsprong. Door enkele scores inside van Stefan Kraaijeveld was het met nog 30 seconden 72-69 voor de Eagles en kreeg Binnenland (wellicht) de laatste aanval. Een terugspeel bal van Binnenland en commentaar (met als straf een technische fout) op de leiding bracht de Eagles naar de vrije worpenlijn. Stefan Satijn faalde niet en scoorde alle drie de kansen. Hierdoor bracht hij de eindstand op 75-69. In deze wedstrijd werden de scores goed verdeeld. Topscorer werd echter Stefan Kraaijeveld met 17 punten. Ook in de dubbele cijfers Jeroen Derksen (14), Marcel Vaissier (11) en Stefan Satijn (10).