door Ruben Kraaijeveld

MAASSLUIS | Heren 1 wint met een zwaar bevochten overwinning, na overtime, van Zoebas. Met slechts zeven man vertrokken de Eagles richting Zoetermeer.

De Eagles, momenteel tweede in de competitie, begonnen slap aan de wedstrijd. De eerste score was nog van Green Eagles. Hierna liep Zoebas uit naar een 15-2 voorsprong. De Eagles herpakte zich eind eerste kwart en kwamen terug tot 15-11.

Het tweede kwart begon weer niet goed aan de Eagles zijde. Aanvallend werd de center niet goed bereikt en omdat het schot niet viel kwamen de Eagles niet tot scoren. Zoebas won het tweede kwart dan ook overtuigend en met de rust stond het 36-21 voor Zoebas.

In de rust sprak trainer/coach Richard Otto uit om aanvallend de center als forward de positioneren zodat er meer ruimte kwam in de bucket. De eerste paar minuten was het nog even wennen. Van een 43-26 achterstand kwamen de Eagles helemaal terug tot 44-43 eind van het derde kwart en waren de Eagles weer helemaal terug in de wedstrijd.

Het laatste kwart liepen de Eagles met nog 2 minuten te spelen uit naar een 49-54 voorsprong. Twee foute innames (een aanvallend en een verdedigend) kantelde de wedstrijd en met 13 seconde voor het einde maakte Zoebas gelijk 55-55. Een niet gefloten fout in de laatste seconde leidde niet tot de verwachte twee vrije worpen voor de Eagles, wel leidde het tot een verlenging. Bij de Eagles was het beste er inmiddels wel af, waarvan 3 spelers al 40 minuten in de benen hadden. Zoebas pakte de eerste 4 punten in de verlenging. Vervolgens kwamen de Eagles terug via twee rake vrije worpen van Marcel en twee rake vrije worpen van Floris. Met nog een paar seconden te gaan ging Stefan naar het bord, miste, pakte zijn eigen rebound, paste hij uit op Ingo die de bal aan Marcel schonk. Marcel schoot uiteindelijk vrij een driepunter raak en bracht daarmee de overwinning naar Maassluis.

Topscorer in deze wedstrijd werd Stefan Kraaijeveld met 23 punten. Ook in de dubbele cijfers kwamen Marcel Vaissier (16) en Floris Derksen (10).

Dames 1 wint weer in de competitie
In een lege koude sporthal begonnen de Eagles niet scherp aan de wedstrijd. Veel balverlies en gemiste kansen waren hier dan ook een gevolg van. Na 3.30 minuten spelen stond het dan ook slechts 4-4. Batouwe slaat dan het eerste gat 7-11 en het kwart eindigde dan ook in 11-16.

Het tweede kwart pakken de Eagles de draad weer op. Binnen 3 minuten is de achterstand omgebogen naar een voorsprong 18-16. In het vervolg van het kwart gaat het dan gelijk op en bij rust staat het 31-30. Na rust is het de beurt aan de Eagles om een klein gaatje te slaan, 45-40 na 8 minuten. Echter door wat slordigheden in het spel laten de Eagles de gasten uit Bemmel terugkomen tot 47-45 aan het eind van het derde kwart.

Het beloofde dus een spannend vierde kwart te worden. Daar dachten de Eagles anders over en slaan direct een gat van 9 punten, 57-48 na 6 minuten. De wedstrijd lijkt dan beslist maar Batouwe vecht voor wat het waard is en komen weef terug tot 63-60 met nog 50 seconden te gaan. Eagles spelen het vervolgens slim uit en beslissen de wedstrijd vanaf de vrijeworplijn, 67-60.