MAASSLUIS | In de eerste halve finale wedstrijd van de play-offs hebben de dames van de Green Eagles een pijnlijke nederlaag geleden. De Maassluise formatie begon ogenschijnlijk bloednerveus aan de wedstrijd.

Na de opening score van Kelly Brugman liepen de Cangeroes na enkele intercepties en afstandsschoten snel uit naar een ruime voorsprong. Na 3 minuten spel sloeg het noodlot toe voor de Eagles toen topscoorster Willeke Bruins door haar knie zakte en moest worden gewisseld. Bij 17-4 hervond de Eaglesploeg zich en werd het kwart afgesloten bij 23-19.

In de 2e periode kwamen de Eagles dichterbij en zorgde een driepunter van Roos Jordans zelfs voor een 26-28 voorsprong. Daarna ging de thuisploeg (ongestraft) harder spelen en kon het de ruststand op 47-36 te bepalen.

Ondanks het harde spel van de Cangeroes waren het na de pauze juist de bezoekers die in foutenlast kwamen. Cangeroes profiteerde vanaf de vrijeworplijn en liep weg tot meer dan 20 punten verschil. In het 4e kwart werd de foutenlast weer wat rechtgetrokken en nu waren het de Eagles die nog 1 keer terug kwamen tot 10 punten met nog 6 minuten te gaan. Een verschil wat overbrugbaar moest zijn in de thuiswedstrijd volgende week. Helaas was de batterij van de Eagles hierna leeg em maakte Cangeroes het karwei af tegen het leeggespeelde Eaglesteam. Eindstand 103-76.

© PR Green Eagles

Topscorers bij de Eagles waren Kelly Brugman 19 punten, Roos Jordans 17 en Kirsten Boer 16.

Een terechte overwinning voor een uitstekend schietende Utrechtse ploeg. Nu wordt het a.s. zaterdag in de Wethouder Smithal een bijna onmogelijke opgave om deze 27 punten goed te maken. Zeker zonder Willeke Bruins die voor maanden uitgeschakeld lijkt. Toch gaan de Eagles het proberen.