Frank v.d. Veeke was beslissend in spannende slotfase

MBV Green Eagles Basketball Nieuws

Het is Green Eagles heren 1 gelukt om de twee opeenvolgende overwinning te pakken. Nadat vorige week werd gewonnen van suptopper Octopus werd nu hetzelfde gedaan van Tantalus. Tantalus was, omdat de uitwedstrijd was verschoven, nog de enige onbekende tegenstander van Green Eagles. De Eagles begonnen de wedstrijd niet onaardig. Helaas werd er, ondanks goede aanvallen, weinig gescoord. Wie dat wel deed was Dirk van Zwieten van Tantalus. Met 12 opeenvolgende punten bracht hij een 11-22 achterstand op het bord na het eerste kwart. In het tweede kwart nam Frank v.d. Veeke Green Eagles scorend op sleeptouw. Met 8 punten dit kwart kwamen de Eagles terug tot 25-29 bij rust.

Na rust gingen de Eagles beter spelen. Het schot begon ook te vallen en mede door driepunters van Ingo Rutting en Jeroen Derksen kwamen de Eagles terug tot 31-31 en gingen er gelijk overheen naar 33-42. Twee driepunters aan de zijde van Tantalus zorgde ervoor dat met het ingaan van het laatste kwart de voorsprong toch maar 5 punten was (44-39). In het vierde kwart liepen de Eagles steeds verder uit. De zone stond goed waardoor Tantalus moeite had met scoren en zo leek er met nog 1 minuut te spelen en een 63-50 voorsprong geen vuiltje aan de lucht.

Een full court press leverde bij de Eagles zoveel problemen op dat tot drie keer toe balverlies werd geleden. Tel daar een onterecht gegeven call op een driepunts poging bij op en opeens was het weer spannend. Zo spannend zelfs dat met nog 17 seconden te spelen de voorsprong nog maar 1 punt was 64-63. Door fouten te maken probeerde Tantalus Green Eagles op de vrije worpenlijn te krijgen en zodoende zelf door snelle scores een voorsprong te pakken. De Eagles misten veel vrije worpen maar door het pakken van de eigen rebound door Frank v.d. Vreeke en door twee benutte vrije worpen werd de overwinning toch in eigen huis gehouden.

Eindstand was uiteindelijk 68-63 voor de Eagles.

Topscorer in de wedstrijd werd Frank v.d. Veeke met 17 punten. Ook in de dubbele cijfers kwamen Rik van der Vaart en Stefan Kraaijeveld met beide 14 punten.