Nadat het vorige week tegen Leiderdorp net niet gelukt was om het winterkampioenschap veilig te stellen, mocht het Under 10 team van Green Eagles het zaterdag thuis tegen BS Leiden nog eens proberen.

In de volgepakte gymzaal aan de Haydnlaan kwamen de Eagles direct sterk uit de startblokken en Thijs Hoogendijk scoorde maar liefst 5 keer achter elkaar wat meteen leidde tot een voorsprong van 10-0 in de openingsfase.  Het eerste kwart werd dan ook winnend afgesloten (20-0).

In het tweede kwart werd iets gas teruggenomen maar wel gewonnen (5-3) en ondanks de comfortabele voorsprong bij rust (25-3) stond er een scherp en gemotiveerd Green Eagles klaar om de klus in de tweede helft te klaren.

Alle spelers bleven hard werken en vechten voor elke bal. De felheid van dit team heeft al menig tegenstander verrast en ook BS Leiden had er zaterdag geen antwoord op. De overwinning was dan ook dik verdiend (55-7). Topscorers in deze wedstrijd waren Thijs Hoogendijk (20 punten), Jack Wever en Jens van der Voort  (beiden 12 punten).

Na het laatste fluitsignaal doken de spelers op elkaar om het kampioenschap en de promotie naar de tweede klasse te vieren. In de kantine ging het feest nog even door toen het bestuur van de Green Eagles traditiegetrouw een grote slagroomtaart aanbood waar de spelers en het begeleidingsteam zich gretig op stortten.