Onderschrift foto: Jarno van den Bos had maar liefst 34 punten

Magische 100 punten grens behaald

MAASSLUIS | U14-1 bestaat dit seizoen uit tweedejaars U14 ‘veteranen’ Pim, Gene en Bryce en eerstejaars Jarno en Tim. Vanuit U12 is er steeds aanvulling van met name Emre, Lars en Pepijn, maar ook andere U14-2 spelers. Jack, Wouter en Thys pikken vanuit U12 wedstrijdje met U14-1 en U14-2 mee.

In de eerste wedstrijd van dit seizoen spelen ze zonder Bryce maar met hulp van Lars, Thys, Sanna en Merel zijn we alsnog 8 man sterk. Sanna en Merel hebben al een wedstrijd in de benen van U14-2, Pim en Gene komen na een helft spelen bij U16 vandaan.

Ze beginnen allerminst vermoeid: na 2 minuten staat het al 10-0. Om de tegenstander nog enigszins te laten basketballen gaan we over op een half-court verdediging. Het kwart eindigt met 30-8, waarbij duidelijk is dat de tegenstander vooral uit nog ongeoefende basketballers bestond, met uitzondering van nummer 23 die echt wel handig is.

Alle gelegenheid dus om door te wisselen. De scores stokken niet en zo staat het bij rust al 64-18.

Om van de wedstrijd toch nog iets meer te maken dan een oefening in lay-uppies lopen (die gingen nog vaak genoeg mis overigens) wordt afgesproken dat bij een gewone aanval de bal eerst naar de ene forward moet gaan en dat deze daarna via de guards gereversed moet worden naar de andere forward voordat er gescoord mag worden. Het tempo in scoren liep daardoor iets terug, maar zo leerden we de aanvalslijnen wel weer beter. Het was nog even schrikken voor Tim toen hij zijn vrije lay-up inzette en zich vlak voor de take-off realiseerde dat de bal eerst nog gereversed moest worden, maar hij had in ieder geval de opdracht onthouden. Het honderdste punt wordt gemaakt door Thys, die overtuigend meespeelde in deze hogere leeftijdscategorie. Een paar puntjes later, waaronder een tip-in van Gene, was de eindstand 109-22.

Dubbele cijfers waren er voor Jarno (34), Tim (21), Pim (20), Gene (14) en Thys (10)