MBV Green Eagles Basketball Nieuws

MAASSLUIS | De eer was dit seizoen aan de jongens onder 14 jaar van de Green Eagles om de eerste competitiewedstrijd te mogen spelen. Op verzoek van tegenstander Woodpeckers werd de wedstrijd in Houten een week voor de officiële competitiestart gespeeld. Het werd een leuke wedstrijd.

Beide ploegen beschikten over een ruime spelersbezetting en de tactiek van de Eagles ploeg was gebaseerd op een hoog tempo waarin veel werd door gewisseld. Leuk was het om te zien dat het niet uitmaakte wie van de 10 spelers in het veld stonden. Er waren geen zwakke schakels in de ploeg die van het begin af domineerde. Met een felle man-to-man-pressing verdediging werd het eerste kwart al winnend afgesloten (9-19) waarna ook deel 2 een prooi werd met 2-15. Ruststand 11-34.

Gedurende 5 minuten in de 2e helft werd de man-to-man over het gehele veld gehandhaafd waarna de tegenstander wat meer ruimte werd gegund door terug te vallen op een half veld man-to-man. Voor het resultaat maakte dit niet veel uit want ook kwart 3 werd gewonnen met 8-16.

De 4e periode was een kopie van deel 2 (winst 2-16). Uiteindelijk werd de eindstand dus bepaald op 21-66. Een uitstekende seizoenstart in een leuke wedstrijd die prima werd geleid. Colin Bouwer en Thomas van der Ree waren aanvallend het beste op dreef met beide 18 punten. Ook Bram Heyboer kwam met 10 punten in de dubbele cijfers.

Wil jij volgend jaar ook basketballen? Lijkt het jou ook leuk om te basketballen? Kijk op www.greeneagles.nl voor meer informatie Ook kan je contact opnemen met Ruben Kraaijeveld (06-83520067), hij kan je alles vertellen over de teams en de trainingstijden. De eerste drie keer kan je vrijblijvend meedoen om te kijken of de basketbalsport iets voor jou is. Je zal op de hoogte gehouden worden wanneer de trainingen beginnen.