©GreenEagles – Ook de jongste jeugd is enthousiast

MBV Green Eagles Basketball Nieuws

Heren 1 speelde afgelopen zaterdag de heenwedstrijd van de halve finale. Deze zogenaamde final four is al een prijs maar het team kan de finale halen waar gestreden wordt om het kampioenschap van de hoogste rayon klasse, wat een pracht prestatie zou zijn. Het werd een thriller die onbeslist bleef.

Heren 1 speelt gelijk in een thriller

In de 1e ontmoeting halve finale van rayon west is er nog allerminst een beslissing gevallen. In de eigen Wethouder Smithal oogden de heren van de Green Eagles sterker. Namen ook enkele keren de leiding maar konden uiteindelijk niet de overwinning pakken.

In een gezellig volle Wethouder Smithal opende Marcel Vaissier met een driepunter de score. De thuisploeg leek al direct de betere ploeg te hebben maar was slordig in de afronding onder het bord en even later was de voorsprong, met 3-4, voor de bezoekers. Met scores onder het bord van Stefan Kraaijeveld stelde de thuisploeg orde op zaken en liep weer uit tot 9-4. Na een time out van SVO kwamen de scores om en om. Daar waar SVO al snel begon met het wisselen van spelers kwamen de spelers van de Green Eagles pas 2 minuten voor de pauze van de spelersbank. Met het inbrengen van Wander v Baalen leek de ploeg nog sterker te worden. Wander scoorde zelf 18-13 en het 1e kwart werd afgesloten met een buzzer beater van Sven van Sprang wat een riante 22-14 periodestand betekende.

Na 3 minuten in het 2e kwart sloeg het noodlot toe voor Wander v Baalen en de Eagles. Hij blesseerde zijn enkel en moest zich definitief laten vervangen bij een 30-21 voorsprong. Nagenoeg op hetzelfde moment was Green Eagles spelverdeler Marcel Vaissier betrapt op zijn 3e persoonlijke fout en ook hij verdween (tijdelijk) naar de bank. Tot 35-24 ving het Green Eagles collectief de tegenslag goed op. In de slotfase van het 2e kwart was er een verslapping. De wedstrijd werd met een hoge intensiteit gespeeld en de Eagles raakten vermoeid. Center Stefan Kraaijeveld kreeg even rust maar moest na 2 minuten al weer worden teruggebracht samen met Marcel Vaissier omdat SVO was teruggekomen tot 35-31. Tot aan de rust bleef de thuisploeg echter verder zonder scores en de pauze brak aan bij 35-36.

Na de onderbreking bleken de Eagles de teleurstelling van de 0-12 run van SVO te boven. SVO zag geen kans om door te drukken. Het affluiten van een mooi schotblok en het ten onrechte over laten nemen van een SVO vrije worp kosten de thuisploeg in deze fase weliswaar punten maar de stand bleef nagenoeg in evenwicht. Met nog 3 minuten in het 3e kwart op de klok was het aanvoerder Vaissier die zijn ploeg met 2 driepunters en een lay up weer aan de leiding bracht. Helaas was er ook een driepunter van de bezoekers maar met 2 perfecte vrije worpen van Sven v Sprang werden de laatste 10 minuten begonnen met een 56-51 voorsprong.

Ook in het begin van het laatste kwart was Green Eagles de betere ploeg. Met oa Danny Murray en Rolf v Baalen in de ploeg speelden de Eagles met een kleine formatie en een driepunter van Sven v Sprang bracht het verschil zelfs 10 punten (61-51). Zes punten op rij van de jeugdige SVO-formatie bracht de thuisploeg weer even aan het wankelen. Scores van Murray en v Baalen brachten de stand weer op 65-57 met nog 5 minuten op de klok. Helaas bleek de pijp voor de thuisploeg hierna leeg. Behalve 1 vrije worp vond de bal namens de Eagles niet meer het netje van de Utrechtse basket. In 1e instantie scoorde SVO ook niet al te veel, maar toen de lange man van de bezoekers ook van buitenaf bleek te kunnen scoren werd het gat weer gedicht. Ondanks 3 time outs in de laatste fase bleef de thuisploeg vermoeid ogen. Men liet zich verrassen door een fastbreak en 3 seconden voor tijd mocht SVO bij 66-65 ook nog naar de vrije worplijn. Nadat de 1e poging doel trof werd de 2e gemist. Ternauwernood pakte de Eagles de rebound en eindigde de wedstrijd, onder leiding van 2 goed fluitende scheidsrechters, in 66-66. Zondag as. wordt de 2e en beslissende wedstrijd gespeeld in Utrecht. Vandaag scoorde Stefan Kraaijeveld 18 punten. Uitblinker Marcel Vaissier kwam tot 15 punten en een goed spelende Jeroen Derksen 10..