MBV Green Eagles Basketball Nieuws

De heren van Green Eagles pakten afgelopen zaterdag de tweede overwinning op rij. Met slechts zeven man inclusief trainer coach Richard Otto werd (te laat) begonnen tegen de jonge ploeg van Octopus.

Green Eagles begon goed aan de wedstrijd. Octopus begon met een driepunter maar hierna waren de Eagles dominant. Rik van der Vaart begon met scoren en dit werd opgevolgd door scores van Stefan Kraaijeveld en Laurens Don. Zo liepen de Eagles met goede breaks uit naar 24-9 en wist Octopus alleen uit de driepunter te scoren.

In het tweede kwart begon ook Frank van der Vreeke met het scoren te bemoeien. Met negen punten op rij van Frank van der Vreeke liepen de Eagles uit naar een maximale voorsprong van 33-14. Een paar keer slordig balverlies zorgde ervoor dat Octopus een paar keer makkelijk kon scoren. Met rust was er nog steeds een comfortabele 38-24 voorsprong op het scorebord.

Na rust moest er dan ook scherp begonnen worden om Octopus niet terug in de wedstrijd te laten komen. Octopus kwam echter tot 8 punten na 5 minuten spelen. Scores van Stefan Satijn en Stefan Kraaijeveld zorgde op tijd weer voor de ommekeer zodat aan het einde van het derde kwart de stand weer 58-46 was.

In het laatste kwart was de vermoeidheid duidelijk te zien bij de Eagles. De Eagles waren af en toe duidelijk niet bij de les of waren te laat terug in de verdediging. Enkele individuele acties van de Eagles zorgden ervoor dat de overwinning toch in Maassluis bleef. Uiteindelijk werd het 76-63 voor de Eagles.

Topscorer in de wedstrijd werd Laurens Don met 26 punten. Ook in de dubbele cijfers kwamen Stefan Kraaijeveld en Frank van der Vreeke met beiden 18 punten.