Flits H1 was voor MVC heren 1 een maatje te groot

Balsponsor: Grand Café de Waker

Tijdens de herfstvakantie werd er gebekerd. MVC heren 1 mocht de strijd aangaan met de Heren van FLITS uit Barendrecht. Helaas een uitschakeling in het bekertoernooi maar wel een goed gevoel overgehouden. Aanstaande zaterdag speelt MVC weer thuis in de wethouder Smithal en bijna alle teams spelen mee.

Na de klinkende overwinning vorige week, keerde MVC H1 terug naar Barendrecht voor de eerste ronde van de regiobeker B. Tegenstander was eersteklasser Flits H1 uit Papendrecht, die een klasse hoger dan MVC H1 spelen. Flits H1 is goed aan de competitie begonnen met drie 4-0 overwinningen, op papier dus een sterke tegenstander. MVC H1 is in de competitie ook nog zonder setverlies en schakelde voor deze wedstrijd twee invallers uit Heren 2 in om de strijd te kunnen aan gaan.

De eerste set ging lang gelijk op. Flits speelde onzorgvuldig, mede ingegeven doordat MVC zich aan de opdracht hield om met servicedruk/risico Flits niet in het spel te laten komen. Verdedigend reageerde MVC te traag, waardoor in het tweede gedeelte van de set Flits een ruime voorsprong kon opbouwen op weg naar setwinst.

MVC was niet lamgeslagen, hield vast aan het doel om de wedstrijd met lef en inzet voort te zetten. Leunend op het blok, stond MVC lang voor in de tweede set. Flits had net iets meer geluk bij de laatste 10 punten, waardoor er alsnog 2-0 voor Flits op het scorebord kwam.

Ook in de derde set ging het scoreverloop lang gelijk op. Aan MVC-kant had de warme zaal en gebrek aan invallers iets meer energie gekost, waardoor de passing minder zuiver werd. Aangemoedigd door de meegereisde supporters bleek MVC er voor knokken, maar op 24-19 scoorde Flits het matchpoint alsnog.

Terugkijkend was het voor MVC H1 een eervolle nederlaag (en uitschakeling). Volgende week weer een gewone competitiewedstrijd. MVC H1 is nog niet op volle sterkte maar wel voornemens om de ongeslagen status vast te houden in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen.

Komende zaterdag speelt MVC thuis. Vanaf 15:00 uur komt Volley Zuid uit Rotterdam op bezoek die spelen tegen Heren 1 en Dames 1 en 2.

Heren 2 en meisjes B nemen het op tegen Spirit uit Barendrecht, terwijl Heren 3 speelt tegen Switch89.

De ongeslagen CMV jeugd speelt tegen Apollo uit Oudorp. De wedstrijdbal wordt dit keer gesponsord door Grand Café de Waker.

Informatie over MVC. E-mailinformatie via: bestuur@mvcmaassluis.nl MVC op internet: www.mvcmaassluis.nl