Voorbereiding is hoofdzaak

MBV Green Eagles Basketball Nieuws

MAASSLUIS | De Eagles zijn zaterdag tegen hun eerste nederlaag dit seizoen aangelopen. In Voorburg werd met 78-61 verloren van CobraNova. De Eagles heren hebben deze nederlaag vooral te danken aan een slechte start. Een (te) korte warming up van de Eagles zorgde ervoor dat er niet scherp werd begonnen aan de wedstrijd.

Binnen 5 minuten stond het 15-3 voor CobraNova. Door de felle pressie van CobraNova hadden de Eagles moeite om de bal uit te nemen of om op de aanvalshelft te komen. Hierdoor werd er veel balverlies geleden wat CobraNova goed afstrafte. Eind eerste kwart stond het dan ook al 26-13 voor CobraNova. De start van het tweede kwart was niet veel beter. Binnen no time liep CobraNova uit naar een maximale voorsprong van 41-17.

De Eagles schakelde over naar een zone en hier had CobraNova duidelijk meer moeite mee. CobraNova wist tot de rust niet meer te scoren en zo kwamen de Eagles terug tot 41-26 bij rust.

Na rust werd er nog even begonnen met een man to man verdediging maar al snel schakelden de Eagles weer om naar een zone. Puntje voor puntje kwamen de Eagles dichterbij en aan het einde van het derde kwart was de achterstand nog maar 9 punten (53-44). Met een 6-0 run aan het begin van het vierde kwart was de achterstand plots nog maar 3 punten en begonnen de Eagles weer te geloven in een goed resultaat. Een driepunter en twee snelle scores van CobraNova brak echter dit geloof en was het gat plotseling weer 10 punten. CobraNova wist hoe ze de zone moesten bespelen terwijl bij de Eagles de krachten weg vloeiden.

De nederlaag werd dan ook nog onnodig groot (78-61). In deze wedstrijd werd Laurens Don topscorer met 21 punten. Ook in de dubbele cijfers kwamen Frank van der Veeke en Stefan Kraaijeveld met 10 punten.