matchttopscorer Wouter vd Berg

MAASSLUIS | Heren 1 is door de overwinning in de derby op Westland Stars inmiddels al 6 wedstrijden op rij ongeslagen. De uitwedstrijd in ‘s Gravenzande was een moeizame overwinning geworden voor de Eagles en thuis was het eigenlijk niet anders.

Heren 1 begon sterk en kwam al snel op een 19-12 voorsprong aan het einde van het eerste kwart, maar zakte daarna in het tweede kwart volledig in en liet Westland Stars terugkomen. Daardoor stond het bij rust plots 30-38 voor de Westlanders. Na wat tactische wijzigingen schoot de thuisploeg na rust echter weer uit de startblokken, waardoor de achterstand van acht punten binnen een minuut ongedaan was gedaan. Daarna bleef het spannend tussen de teams, maar werd de wedstrijd door twee driepunters van Wouter vd Berg (15 pt in totaal), waarvan 1 zelfs met bonus, in het slot beslist. In deze wedstrijd kwamen naast Wouter vd Berg ook Stefan Kraaijeveld met 19 en Laurens Don met 18 punten in de dubbele cijfers.

De Eagles staan, met een wedstrijd meer gespeeld, inmiddels in punten gelijk met koploper MSV Noordwijk. Aanstaande zondag gaat het team naar Vlaardingen waar het speelt tegen de nummer 12 Captains.