© Ilse van der Kooij – De medaillewinnaars in beeld

Het 1e herenteam van Badminton Club Maassluis, bestaande uit Hugo Kerklaan, Jesper Dubbeld, Ronald Wilschut, Jeffrey van Leeuwen, Barry Janssen en Carl Pastijn, speelde in het weekend van 21–22 juni in Zutphen om het Nederlands Kampioenschap.

Omdat dit team kampioen was geworden in de hoogste klasse van de herencompetitie in Zuid-Holland mocht het deze regio vertegenwoordigen tijdens het N.K waar 6 teams aanwezig waren, verdeeld over 2 poules.

BC Maassluis zat in de poule bij BC Diemen (Noord Holland) en BC Brunssum (Limburg) en wist op de eerste dag dankzij resp. een 3-3 gelijkspel en een 5-1 overwinning de 1e plaats te bemachtigen.
Op zondag volgde eerst de kruisfinale tegen BC Oss (Noord Brabant) waarin Maassluis erg goed speelde. Bijna alle wedstrijden waren wel spannend maar toch werd overtuigend met 6-0 gewonnen. Dit gaf veel hoop op een goede afloop voor de finale te meer daar de tegenstander in die finale, BC Doorn (Regio Centrum), maar met 4-2 gewonnen had van BC Oss.

Het werd een slopende, gelijkwaardige wedstrijd.
De eerste herendubbel van Hugo en Jeffrey ging net verloren. De tweede dubbel van Jesper en Barry werd overtuigend gewonnen. De 1e en 2e enkelpartij van Carl en Barry werden beide net verloren. De derde enkelpartij, van Jeffrey, werd weer overtuigend gewonnen. Maassluis stond nu met nog 1 wedstrijd te gaan 2-3 achter. De 4e enkelpartij moest in twee sets gewonnen worden om nog kampioen van Nederland te kunnen worden. Ronald begon prima en won de eerste set overtuigend. De spanning was voelbaar en de zenuwen speelde in de tweede set een belangrijke rol. De 2e set werd nipt verloren en het kampioenschap was voor BC Doorn. Voor de eer pakte Ronald wel heel knap de 3e set en zijn partij. De wedstrijd eindigde in een 3-3 gelijkspel maar BC Doorn had 1 set meer en werd Nederlands Kampioen.

Al met al een knappe sportieve prestatie van de heren van BC Maassluis!