MVC Heren 2 zoals het in het vorige seizoen aantrad.

MAASSLUIS | Dat MVC Heren 1 inmiddels al gedegradeerd staat, was bij aanvang van het seizoen niet gehoopt, maar leek halverwege het seizoen al onafwendbaar. Het seizoen staat daarom vooral in het teken van ervaring opdoen op 1e klasse niveau, met de hoop dat er volgend jaar in de 2e klasse doorgepakt kan gaan worden met mooie resultaten.

Bernisse H1 – MVC H1

De eerste set ging MVC onbevangen in en Bernisse moest ervoor werken om de vooraf verwachtte winst te kunnen bewerkstelligen. Halverwege de set lag ineens Alexander op de grond; hij was bij een aanval door zijn enkel gegaan en kon niet meer verder. Bart Huizinga kwam er alsnog in en de opdracht was duidelijk, alleen met goede passing zou er spel kunnen komen. De inzet was er, maar een dipje, zoals vaker dit seizoen, kwam ook in deze eerste set. Al lag het dan vooral aan het aanvalsgeweld aan de andere kant van het net, waar geen antwoord op werd gevonden.

In de volgende sets stond het blok vaker goed, maar liet de servicepass het af en toe afweten en waar de eigen aanval niet makkelijk scoorde, ging telkens een serie punten naar de tegenpartij. Deze dipjes zorgden ervoor dat het gat in punten niet meer te dichten was. Met 25-16, 25-15, 25-17 en 25-16 pakte Bernisse zo alle sets en de wedstrijd.

Apollo H2 – MVC H2

Vrijdag 23 maart moest Heren 2 aantreden tegen Apollo uit Numansdorp. De wedstrijd werd vooraf gegaan door de condoleance voor Lian Boel.

De aanvoerder van MVC 2:

“De eigenaar van ’t Smitje waar wij al sinds 1996 wekelijks na onze wedstrijden en trainingen onze nazit hadden. Wij zullen hem erg missen en wensen de familie sterkte met het verwerken van dit verlies.”

De wedstrijd begon moeizaam. Wellicht toch een gebrek aan concentratie. Ergens in de eerste twee sets kreeg het team een achterstand te verwerken die zij daarna niet meer konden goedmaken. Het passen liep niet goed, de aanvalskracht ontbrak, maar ook de slimheid in het spel en de vechtlust ontbrak. Als er dan ook nog veel onnodige fouten met de service gemaakt worden, dan wordt het erg makkelijk voor de tegenstander. Apollo steeg tot grote hoogten, met goede blokken en lastige services. Resultaat 2 verloren sets met een 19 en 20 punten.

Met de 3e set werd het tijd om eens wat te laten zien. Met slimmer spel, een betere aanval en vooral meer vechtlust maakte Heren 2 het de tegenstander lastig. Met een paar goede servicebeurten werd de overwinning met 19-25 binnengehaald. De 4e set begon ook goed, maar de tegenstander kreeg meer vat op MVC. Maar opgeven zat er vandaag niet in. Tegen het einde van de set kwam de tegenstander voor maar die konden het niet afmaken. Met doorzettingsvermogen wist MVC de set met 26-28 naar zich toe te trekken.

Maar toen was de pijp leeg en binnen de kortste keren stond MVC met 5-0 achter en dat liep snel op. Blijkbaar heeft de aanvoerder van de tegenstander “Asterix en Obelix” gelezen en voor de 5e set wat toverdrank in de kleedkamer gevonden.  Na 15-5 moest MVC 2 toch met een 3-2 nederlaag huiswaarts keren.

Winstpunt is dat de teamgeest er goed in zat , waardoor ze de avond gezamenlijk afsloten met een lekker broodje en afzakkertje aan de Goudsteen.

Meer MVC

Voor meer uitslagen, wedstrijdverslagen en nieuws verwijzen we u naar onze website:

Voor meer informatie over MVC bel je met Linda Fenne 06-28055008 (senioren en jeugd)  of met Patricia Pols 0628087878 (recreanten). Email: bestuur@mvcmaassluis.nl