MAASSLUIS | Afgelopen weekend was de 1e thuisspeeldag voor MVC in de wethouder Smithal. Meteen ook de 1e wedstrijd voor het nieuwe MVC dames 1, die door trainers Cees van der Eijk en Paul Wicherts zijn klaargestoomd om in de 2e klasse uit te komen. Heren 2 ging finaal onderuit tegen het sterke YUM en de andere teams waren vrij.

Het was een spannende dag voor de meiden van dames 1 MVC Maassluis. Een vernieuwd en jeugdig dames 1, die in de 1e wedstrijd gelijk aan de bak konden tegen het door de wol geverfde Volley Zuid. MVC stond nog wat onwennig in het veld omdat het positiespel niet bij iedereen bekend is, maar dit werd goed weggezet door oud gediende Leonie Bos. De eerste set is meteen een spannende set en de punten lopen gelijk op. MVC krijgt zelfs een kans om de set te pakken, maar weet dit niet te verzilveren. Volley Zuid slaat op hun setpoint wel meteen toe en wint de eerste set met 24-26. De tweede set lijken de dames van MVC het even kwijt te zijn en verliezen ze al gauw veel punten. De pass kwam niet goed bij de spelverdeler, waardoor er geen goede aanval uit kwam. MVC liet het liggen en de set eindigt dan ook in 13-25. In de derde set kreeg MVC het gevoel weer terug, werden er lange rally’s gespeeld maar ook hier kwam het niet tot scoren.

© PR MVC

© PR MVC

Ook deze set gaat afgetekend naar Volley Zuid: 16-25. Met een 3-0 achterstand kon de wedstrijd niet meer gewonnen worden, maar een setje voor de eer en de toegestroomde toeschouwers willen de dames van MVC graag binnen slepen. In set 4 werd er weer met passie en beleving gespeeld en werd voor elke bal gevochten. MVC kwam zelfs op voorsprong maar werd helaas uit handen gegeven en Volley Zuid pakt ook de laatste set: 20-25. Er werd echter met veel plezier gespeeld en je zag de dames in de wedstrijd groeien. De coach en het publiek hebben een leuke wedstrijd gezien. Leerzaam en genoeg mogelijkheden voor verbetering. Daar gaan de dames de komende tijd op de trainingen hard aan werken. Woensdag 2 oktober speelt MVC in de Wethouder Smithal de volgende wedstrijd tegen de dames van Volley Voorne.