Hoofdsponsor: Eurohypotheken Rijnmond B.V.
Co-sponsor: Reinier de Graaf Groep

MAASSLUIS | De Maassluise korfbaltrein dendert maar door. Na overwinningen op Korbatjo, Atlas, Vitesse en ONDO, moest zaterdag ook ODO eraan geloven. In de tweede derby in twee weken werden de Maaslandse buren met flinke cijfers huiswaarts gestuurd door c.k.c. Maassluis: 36-24.

Maassluis – ODO 36-24 (20-9)
De Maassluise korfballers scoren makkelijk dit seizoen. Voorafgaand aan het treffen met ODO hadden zij al exact honderdmaal in vier wedstrijden gescoord. De enige ploeg die soortgelijke cijfers kan presenteren in de tweede klasse I is Kinderdijk, die op een gedeelde eerste plaats met Maassluis stonden. Stonden, want zij verloren zaterdag toch verrassend van Korbatjo. Maar daarover later meer.

Ook in de clash met de Maaslandse buren toonde Maassluis haar scoringsdrift. Waar de derby afgelopen seizoen nog een spannend treffen bleek (en waar ODO tweemaal aan het langste eind trok), was daar deze editie totaal geen sprake van. ODO scoorde weliswaar de openingstreffer, maar moest daarna het ene na het andere doelpunt incasseren. Binnen een kwartier stond de thuisploeg al op 10-4. En ook in het tweede deel van het eerste bedrijf speelde Maassluis via flitsende aanvallen en een ongekend schotpercentage met de tegenstander. Bij rust stond het al 20-9.

De tweede helft begon minder voortvarend dan de eerste helft geëindigd was. ODO kwam beter in de wedstrijd en weigerde zich gewonnen te geven. De gasten kwamen weliswaar dichterbij, maar kleiner dan zeven punten verschil werd het gat nimmer. Een flinke Maassluise eindspurt in de laatste tien minuten bracht de score uiteindelijke op 36-24. Een ongekende score in een zeer aantrekkelijke wedstrijd.

Het Maassluise vlaggenschip blijft dus maar winnen en is inmiddels alleen koploper in de tweede klasse I. Concurrent Kinderdijk verloor verrassend met minimaal verschil haar uitwedstrijd bij middenmoter Korbatjo. Aankomende zaterdag om 18.05 staat de topper Kinderdijk – Maassluis op het programma in sporthal Blokweer in Alblasserdam. Nu al een cruciale wedstrijd, vroeg in de competitie. Kinderdijk zal er alles aan gelegen zijn de punten in eigen huis te houden, terwijl Maassluis nu al een zeer comfortabele marge van vier punten kan pakken in de jacht op het kampioenschap.

Overige uitslagen
Het tweede team van Maassluis moest haar meerdere erkennen in titelkandidaat Fortis. Na een uitstekende eerste helft waarin Maassluis nog een minimale voorsprong had, speelden de Zeeuwse gasten zich uiteindelijk in de tweede helft eenvoudig naar de overwinning. Maassluis 3 deed geen goede zaken door de concurrentiestrijd tegen Die Haghe 3 in eigen hal te verliezen: 17-23. Maassluis A1 boekte een nette overwinning op Fortis A1 (12-9) en verstevigt daarmee haar positie in de middenmoot van de eerste klasse.

Algemene info: Karin Korstanje: pc@ckcmaassluis.nl

Facebook: Facebook: fb.com/ckcmaassluis

Twitter:ckcMaassluis1 op Twitter.com