door Cor Haaring

MAASLAND | Afgelopen weekend zijn de Nederlandse kampioenschappen inlineskaten verreden, en daarbij waren maar liefst vijf deelnemers uit onze regio actief. De wedstrijden bestonden uit vijf onderdelen op de overdekte piste in Heerenveen, en twee onderdelen op het natte en winderige asfalt van Wolvega. Het betrof zowel sprint- als duur-onderdelen.

Bij de kadetten (13-14 jaar) reden namens DVIJC Dion van Hal uit Maassluis, en Tiemen Haaring uit Maasland mee. De beste klassering van Tiemen was een 14e plek op de puntenkoers op de weg. Dion wist zelfs enkele halve finales te bereiken, en haalde een prachtige 6e plek op de sprint onderdelen 200 meter baan, en ’one lap’ op de weg. Daarnaast eindigde Dion nog vier keer in de top 10, wat toch een onverwachte aansluiting met de top van Nederland betekende. Grote winnaar in deze categorie werd Asif Muhammad met vijf titels.

Bij de junioren B (15-16 jaar) maakte Vera op den Brouw uit Vlaardingen haar opwachting, en behaalde onder andere een 12e plaats in de ‘one lap’.

De junioren A reden geen eigen kampioenschap, maar streden samen met de senioren. Dat betekende voor Nerena van Vuuren en Nienke Haaring uit Maasland dat ze het mochten opnemen tegen de absolute top van Nederland. Daardoor zat een topklassering er niet in voor beide dames, maar konden ze wel van dichtbij zien hoe de sterke Manon Kamminga meerdere gouden medailles behaalde.

Er staan nog enkele mooie wedstrijden op het programma, waaronder het NK marathon op 29 augustus op het circuit in Zandvoort. Ook hier zullen weer enkele van deze regionale toprijders deelnemen.