© PR- Bram Lange weet blok van Sliedrecht sport te pareren

Het jaarlijkse Bedrijvensponsortoernooi is op 11 april 2014

De thuisspeeldag van MVC bestond uit Ups en Downs. Een dipje voor MVC heren 1 en 3 die de punten aan de bezoekers moesten geven, Dames 1, Heren 2, en jongens C die revanche namen op hun tegenstanders, maar het hoogtepunt ging zaterdag naar Jongens A die hun eerste overwinning pakte op nota bene de koploper van de poule; Sliedrecht sport.

Jongens A komt eindelijk een beetje in vorm; het was al een tijdje zoeken naar de goede positie. Veel wennen aan het hoge net, en vooral tegenstanders die ook vaak al in selecties meespelen op hoog niveau. Zo is daar ook Sliedrecht Sport, een vereniging waar het volleybal is uitgevonden en waar op een hoog niveau wordt gespeeld. Als kleine club ben je altijd onder de indruk van de prestatiedrang van de club uit Sliedrecht.

Afgelopen zaterdag lieten de jongens van MVC zich niet uit het veld slaan. Inmiddels is het team dat ook twee meiden, Petra en Emma, telt, aardig op elkaar ingespeeld en dat was te merken ook. Yannick was er niet bij en dat scheelde toch een beetje.

In de 1e set ging het gelijk op en moest MVC de set aan Sliedrecht geven. 21-25. Echter in de tweede set kreeg MVC de smaak te pakken en werd er punt op punt gescoord, en MVC trok deze set naar zich toe. 25-20. Dit gaf MVC een beetje vleugels. Er werd goed geserveerd en aangevallen. Mooie passes van Emma en Sven, die zelfs met een zwakke enkel nog mooi ballen wist te plaatsen. Helaas net niet de 3e set binnen gehaald. 24-26. In de 4e set werd het wederom spannend. MVC had geen coach want die moest bij heren 3 fluiten en kennelijk was coaching niet nodig. Met 25-20 werd de set gewonnen en MVC was blij. Nog niet waren er twee sets gewonnen. Nu rook MVC zeker de overwinning. Sliedrecht Sport – die dachten wel even de punten te pakken – waren uit het veld geslagen en de 5e set werd overtuigend door MVC gewonnen. 15-10. Een zeer mooie overwinning voor jongens A dat een hart onder de riem is voor het team en de trainer.

MVC dames 1 – RVC Libanon D1 3-1

Nog niet zo lang geleden stond de “heen” wedstrijd op het programma, en deze wedstrijd werd vrij gemakkelijk met 3-1 gewonnen. De Rotterdamse vrouwen waren dus uit op revanche. Het resultaat van de wedstrijd is ook niet geheel onbelangrijk voor de ranglijst: Dames 1 staat namelijk 2e en RVC 3e in de dames 1e klasse. RVC begon sterk. Al vrij snel werd tegen een achterstand van 5 punten aangekeken.

Bij de Maassluise dames was het spel onverzorgd. De pass was slordig en aanvallend werden de gaten niet gevonden in de Rotterdamse verdediging. Nu moet ook wel gezegd worden dat RVC deze zaterdag continu een hand onder de bal wist te krijgen. Er waren twee time outs nodig om de concentratie terug te krijgen en langzaam aan werd de achterstand ingehaald.

RVC kreeg als eerste een setpunt, maar uiteindelijk ging de winst naar Maassluis met 27-25. In de tweede set leek RVC wat vermoeid of wellicht nog wat neerslachtig door het verlies van de eerste set, want MVC stoomde langzaam door. Nog steeds wisten ze aanvallend niet veel te scoren, maar RVC had hetzelfde probleem. Deze set werd gewonnen door het team dat de minste fouten wist te maken en opnieuw waren dit de Maassluise dames, 25-18. In de derde set waren de rollen omgekeerd. RVC bracht vers bloed in het veld en MVC raakte toch wat vermoeid van de lange rally’s die gespeeld werden. De servicedruk van RVC nam wat toe en daar kreeg MVC geen greep op, en zo werd deze set door RVC gewonnen met 21-25. RVC had alle energie verspeeld in de 3e set en ook de wissels die zij inbrachten, konden het verschil niet maken. Vrij eenvoudig werd de 4e set binnengehaald, 25-17. Met nog maar drie wedstrijden te gaan, lijkt het erop dat de dames hun competitie volledig gaan volbrengen met een mooi resultaat!

11 april het Van Koppen &Van Eijk Bedrijvensponsortoernooi

Op vrijdag 11 april wordt voor de 19e keer het Van Koppen&Van Eijk sponsortoernooi georganiseerd. De teams van Stoed Doet’t en Bronovo zullen de vorig jaar gewonnen beker gaan verdedigen. U bent van harte uitgenodigd om met uw bedrijf of instelling mee te doen. De inschrijving is reeds gestart, en er zijn nog enkele plaatsen vrij. Meedoen kan door bedrijven en instellingen met gemengde teams in zowel een beginners als gevorderden klasse. Het inschrijfformulier is te vinden op de mvc site.

Informatie over MVC. E-mailinformatie via: bestuur@mvcmaassluis.nl