Korfballers c.k.c. Maassluis sluiten het jaar winnend af

In de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar wonnen zowel Maassluis 1 als Maassluis 2 van Viking uit Wijk bij Duurstede. Waar het tweede geen strobreed in de weg gelegd werd (11-26), moest het vlaggenschip een verbeten duel uitvechten om de punten mee naar huis te kunnen nemen. Het werd uiteindelijk 18-21.

Viking – Maassluis 18-21 (10-11)

De hal van Viking hangt vol met supportersvlaggen, waarvan een aantal met de tekst “It is not a game”. Dat hadden de spelers van de thuisploeg goed meegekregen, want ze klapten er flink op in het begin van de wedstrijd. Dat resulteerde direct in een 2-0 voorsprong en daarmee kon het Maassluise strijdplan de prullenbak in. Er moest uit het welbekende spreekwoordelijke ‘andere vaatje getapt worden’. Er onstpon zich een fysiek duel waarin de ploeg van Tom Tesselaar langzaam de wedstrijd kantelde, maar gedurende de eerste helft geen afstand kon nemen.

Na rust sloeg Maassluis wel direct een gaatje, al bleef Viking wel steeds in het kielzog. De marge werd nooit groter dan twee à drie doelpunten. Pas een kwartier voor tijd, bij een stand van 15-17, werd het verzet gebroken. Door doelpunten van achtereenvolgens Lisanne Mars, Leon Kloppenburg, Nieks Seesink en tenslotte Afra Verpaalen werd de wedstrijd in vier minuten beslist. In het restant van de wedstrijd kwam Maassluis niet meer tot scoren en waren de doelpunten van Viking voor de statistieken.

Viking 2 – Maassluis 2 – KV Vlaardingen 2 11-26 (4-14)

De reserves van Maassluis speelden een veel eenvoudigere wedstrijd. Ook de wedstrijd tegen Viking werd, net als alle voorgaande wedstrijd dit seizoen in de zaal, eenvoudig en met ruime cijfers gewonnen. De ploeg van Richard van Weert staat als een huis, speelt met veel spelvreugde en scoort makkelijk over alle schijven. Maassluis 2 staat dan ook zonder puntverlies bovenaan in haar klasse en lijkt, hoewel het daarvoor wellicht nog wel erg vroeg is, af te denderen op een kampioenschap.

Algemene info: Karin Korstanje (pc@ckcmaassluis.nl)

Hoofdsponsor: De Huizenbemiddelaar  | Co-sponsor: Reinier de Graaf Groep