Hoofdsponsor: Eurohypotheken Rijnmond  – Co-Sponsor: Reinier de Graaf Groep

MAASSLUIS | CKC 1 herstelde zich goed van de eerste nederlaag die het vorige week opliep tegen SC Twist. Korbis werd in een leuke wedstrijd met 23-13 verslagen.

Maassluis – Korbis 23-13 (12-4)

De ploeg van interim-trainer Tjerk Bloem begon gedreven aan de wedstrijd tegen Korbis. Alsof het zich moest revancheren van de eerste nederlaag van het zaalseizoen, vorige week tegen SC Twist. Met snel en dynamisch spel speelde de ploeg zich in het eerste kwartier van de wedstrijd al naar een 7-1 voorsprong. En ook in het tweede gedeelte van de eerste helft was Maassluis duidelijk de bovenliggende partij. Eva Slotboom speelde in die periode een zeer belangrijke rol, zij scoorde maar liefst vier keer. Korbis, dat niet eens onaardig speelde, kwam er niet aan te pas. Aanvallend was het de bal al vrij snel weer kwijt door sterk rebounden van de thuisploeg, waardoor de ploeg simpelweg te weinig tijd had om überhaupt tot scoren te komen.

In de tweede helft nam Maassluis aanvankelijk iets gas terug. De scores vielen in die periode dan ook over en weer. Daarna speelde de thuisploeg de wedstrijd soepeltjes uit en werd met een 23-13 de zevende overwinning van het seizoen bijgeschreven.

© Ton Linschoten

© Ton Linschotens

Maassluis 2 – Korbis 16-17 (8-9)

De wedstrijd tussen de reserveteams van Maassluis en Korbis was een stuk spannender dan de hoofdwedstrijd. Beide ploegen waren vanaf het begin van de wedstrijd goed aan elkaar gewaagd. Maassluis kwam in de beginfase nog wel op een 5-2 voorsprong, maar zag daarna de gasten uit Waddinxveen sterk terugkomen. Korbis ging zelfs met een kleine voorsprong de rust in.

Na de thee was het spelbeeld hetzelfde. Maassluis leek zeven minuten voor tijd, bij een 15-14 stand, de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar miste een belangrijke strafworp. Toen daarna ook een vrije doorloopbal gemist werd, kantelde Korbis wederom de wedstrijd en kwam op 16-17. Ook in de allerlaatste seconden van de wedstrijd werd door Maassluis een strafworp gemist, waardoor de wedstrijd die eigenlijk geen winnaar verdiende, toch verloren werd.