© CKC - Niek Seesink scoorde zeven maal bij rentree in de basis van Maassluis

Hoofdsponsor: De Huizenbemiddelaar
Co-Sponsor: Reinier de Graaf Groep

De Maassluise selectieteams van korfbalvereniging c.k.c. Maassluis hebben beide hun wedstrijden in en tegen Tiel gewonnen. Het Maassluise vlaggenschip boekte een duidelijke en ruime 11-22 overwinning. Maassluis 2 wisselde een goede eerste met een mindere tweede helft af, maar won uiteindelijk ook eenvoudig met 15-18.

Tiel’72 – Maassluis 11-22 (7-13)
Met Niek Seesink terug in de basis kende Maassluis een goede start in Tiel. Binnen een kwartier genoot de ploeg van trainer Tom Tesselaar al van een riante 2-8 voorsprong. Seesink had er toen al vier in liggen. Hoewel de thuisploeg vanaf dat moment wat meer begon mee te scoren, was het Maassluis wat de voorsprong tot aan de rust gestaag uitbreidde. Ook in het eerste kwartier na de thee was het Maassluis dat als scherpst uit de startblokken kwam en daardoor de wedstrijd definitief in het slot gooide: 8-18.

Koploper ONDO verslikte zich in bij Animo en leed een nederlaag. ONDO is nog altijd koploper, maar Maassluis en MIA volgen nu op twee punten. Aanstaande zaterdag speelt Maassluis de belangrijke thuiswedstrijd tegen MIA.

Tiel’72 – Maassluis 15-18 (5-11)
Maassluis 2 gaf het goede voorbeeld aan het eerste team door als eerste haar wedstrijd in Tiel te winnen. In een stevige wedstrijd toonde Maassluis twee gezichten. In de eerste helft leek er geen vuiltje aan de lucht en domineerde het team van Richard van Weert de wedstrijd. Het tweede bedrijf verliep een stuk moeizamer, maar ondanks dat het nog even spannend leek te worden, kwam de overwinning nooit in gevaar.