Hoofdsponsor: Eurohypotheken Rijnmond
Co-sponsor: Reinier de Graaf Groep

MAASSLUIS | Na de uitstekende wedstrijd van vorige week had het vlaggenschip van Maassluis zich een uitstekende dienst kunnen bewijzen door de lijn tegen het laag geklasseerde VIKO door te zetten. In Vianen onderschatte de ploeg van Richard van Weert de tegenstander echter, waarna het na de eerste helft al voor een kansloze missie stond.

VIKO 1 – Maassluis 1 17-15 (13–5)
Misschien had de Maassluise formatie de afgelopen weken wel iets te veel vertrouwen op gedaan. De goede voorbereiding op het veldseizoen, waarin eersteklasser Achilles met goed spel werd verslagen en de eclatante overwinning op DES van vorige week, zorgden wellicht voor wat overmoedigheid in aanloop naar het treffen met VIKO. De, tegen degradatie knokkende, Viaanse ploeg had zaterdag echter geen enkele intentie zich vrijwillig naar de slachtbank te laten brengen en bood vanaf het eerste fluitsignaal veel strijd, waarbij het de fysieke duels niet schuwde. Maassluis liet zich daardoor dusdanig van de wijs brengen dat het na vijfendertig minuten tegen een achterstand van maar liefst acht doelpunten aankeek.
In het tweede bedrijf kwam er weer wat rust in de Maassluise verdediging en waren er weer patronen in het Maassluise aanvalsspel te herkennen. Na twintig minuten was het gat geslonken tot twee doelpunten en acht minuten voor tijd was de marge zelfs teruggebracht tot één. De echte scherpte ontbrak echter om de overwinning alsnog uit het vuur te slepen.

SDO 2 – Maassluis 2 20-25 (11-8)
Het tweede Maassluise team moest zaterdag haar meerdere erkennen in ongeslagen koploper SDO 2. Na een 11-8 ruststand, begon Maassluis de tweede helft uitstekend en speelde het zich naar een 13-13 tussenstand. De wedstrijd ging vervolgens gelijk op tot 16-16, waarna de thuisploeg de luxe had een drietal heren uit het vrije eerste team in te zetten. Zij maakten uiteindelijk het verschil, waardoor er uiteindelijk een ietwat geflatteerde 23-18 eindstand op het scorebord stond.

Overige uitslagen
Maassluis 3 heeft door een belangrijke overwinning op Valto 2 afstand genomen van de onderste regionen in de reserve eerste klasse. Maassluis 3 staat nu op een knappe vierde plaats met vijf punten achterstand op koploper PKC en vijf punten voorsprong op de eerste degradatieplek. Deze wordt bezet door Valto. De A1 boekte een nipte overwinning op middenmoter Nieuwerkerk A2. Maassluis komt daarmee in punten op gelijke hoogte met Nieuwerkerk en staat nu vijfde.

Algemene info: Karin Korstanje  pc@ckcmaassluis.nl

twitter: @ckcmaassluis1