’t Smitje 3 bandentoernooi

door Jan van der Maarel

MAASSLUIS | Afgelopen donderdag heeft Leo Fransen onder grote publieke belangstelling op overtuigende wijze het 3 banden toernooi van ’t Smitje gewonnen. Van de 48 deelnemers bleven er 8 over voor de strijd in de ¼ finale, die dinsdag voorafgaand aan de finale werd gespeeld.

Ron Herlaar tegen Hans Pols bleek een bloedstollende partij met Ron als winnaar. Willem Zuijderwijk moest zijn meerdere erkennen in Bram Hofland en Jos van Uffelen verloor met 1 carambole verschil van Geert de Bruin.

Leo Fransen won met duidelijke cijfers van Peet Zuijderwijk. In de daarop volgende halve finale won Ron van Bram in 32 beurten en Leo dacht, dat kan ik beter en won in slechts 25 beurten van Geert.

Ron en Leo dus in de finale.

Leo moet er 17 maken, 3 meer dan Ron. Ron begon sterk en had er in 13 beurten al 7 terwijl Leo slechts op 4 stond. Speelde de zenuwen hem parten? In de 15e beurt kwam Leo terug tot 7-7 Het werd 9-9 en daarna viel het bij Ron even stil. Leo kreeg als eerste het “en nog 3” te horen, een aansporing voor Ron om er 2 te maken en ook op “en nog 3” te komen. Voor de laatste punten was het knokken geblazen en het kon nog alle kanten op. Uiteindelijk bleef Ron op 13 steken en maakte Leo in de 28e beurt de partij uit. Een terechte kampioen met Ron Herlaar als goede tweede. Bram Hofland werd 3e en Geert de Bruin 4e.

Na de prijsuitreiking en een demo was er net als vorig jaar een grandioze tombola met schitterende prijzen. Dit alles is mogelijk gemaakt door de steun van vele sponsors. Een toernooi dat volgend jaar zeker een herhaling verdient.