Hoofdsponsor: Eurohypotheken Rijnmond

Co-Sponsor: Reinier de Graaf Groep

MAASSLUIS | In de derde speelronde van het zaalseizoen kreeg Maassluis Reeuwijk op bezoek. Na een wat stroef begin liep Maassluis via 7-2 uit naar een geruststellende voorsprong van 9-4.

Niets was echter minder waar. Waar de doelpuntenproductie van Maassluis stokte scoorde Reeuwijk met enige regelmaat en kort voor de rust maakten zij de aansluitingstreffer 9-8. In de rust moesten de puntjes maar weer even op de i gezet worden. Reeuwijk scoorde na terugkomst uit de kleedkamer echter als eerste en kwam daarmee weer op gelijke hoogte met Maassluis. Maassluis liet het gelukkig niet verder komen dan dat.

© Ton Linschoten

In een wat rommelige tweede helft, waarin ook fysiek stevige duels werden uitgevochten, liep Maassluis weer uit naar een ruime voorsprong 10 minuten voor tijd van 17-11. Reeuwijk kwam weer terug tot op 3 punten, een verschil wat de rest van de wedstrijd niet veel meer veranderde. De eindstand was uiteindelijk 19-17. Een uitslag die doet vermoeden dat Maassluis een lastige wedstrijd achter de rug had, maar de wedstrijd had veel eerder in het slot gegooid kunnen worden. Belangrijkste is dat de punten in Maassluis bleven en de competitiestart met 6 uit 3 prima is. Komend weekend de uitwedstrijd tegen medekoploper Vitesse op het programma.

Ook Maassluis 2 trof Reeuwijk. En hier eigenlijk hetzelfde verhaal als bij 1. Een ruime voorsprong van 12-6 ca 5 minuten voor de rust, ging na een ruststand van 12-9 volledig verloren. In de tweede helft kwam Maassluis zelfs 14-15 achter, maar stelde daarna alsnog orde op zaken. Eindstand 23-19. Ook hier had het verschil veel groter kunnen en moeten zijn.