© PR – De korfballers van c.k.c. Maassluis lieten zich door Kinderdijk de kaas van het brood eten

Met de tweede helft van het veldseizoen net onderweg zit het eerste team van korfbalvereniging c.k.c. Maassluis zwaar in de problemen. In eigen huis kon er niet gewonnen worden van mede degradatiekandidaat Kinderdijk waardoor behoud in de eerste klasse aan een zijden draad komt te hangen.

Maassluis – Kinderdijk 12-19

Het belang van de wedstrijd was vooraf duidelijk. Zowel Kinderdijk als Maassluis moesten punten halen om degradatie nog te kunnen afwenden. Dit leek vooral bij de Kinderdijkers goed duidelijk, de felheid waarmee zij uit de startblokken kwamen, kon niet worden geëvenaard, waardoor Kinderdijk al snel uitliep naar een 1-5 tussenstand en een 3-9 ruststand. Na rust drong Maassluis even aan, maar Kinderdijk liet hen niet meer terug in de wedstrijd. Een 12-19 uitslag was het gevolg, wat betekent dat Maassluis onderaan de ranglijst bungelt met drie schamele punten. Met nog vijf wedstrijden te gaan zal er uit een ander vaatje getapt moeten worden op te mogen hopen op behoud in de eerste klasse.

Maassluis 2 – Korbatjo 2 16-11

Waar Maassluis 1 het moeilijk heeft, gaan de korfballers van het tweede team zonder veel problemen door hun wedstrijden. Tegen het laaggeplaatste Korbatjo kwam Maassluis 2 langzaam op gang wat leidde tot een 5-8 ruststand. In de tweede helft werd er echter uit een ander vaatje getapt. Snelle aanvallen en zuivere schoten zorgde voor de nodige doelpunten, waarbij strak verdedigen Korbatjo op slechts drie doelpunten in de tweede helft wist te houden. Hierdoor staat Maassluis twee stevig op de tweede plek in de tweede klasse. Drie punten voor op achtervolger Valto, maar tevens vier punten achter KCR. Maar wie weet wat de laatste vijf wedstrijden kunnen brengen.