© ckc - Denise Klootwijk

Afgelopen zaterdag stond voor het Maassluise vlaggenschip de topper tegen mede-titelkandidaat Merwede op het programma. Vorig jaar stond Maassluis lange tijd op een ruime voorsprong, maar eindigde dezelfde clash, na een tumultueuze slotfase in een gelijkspel.

Merwede – Maassluis 14-15 (7-13)
Deze editie in de Sliedrechtse sporthal “De Stoep” leek een kopie van de wedstrijd van vorig jaar te worden. Maassluis kwam weliswaar op een 6-4 achterstand na twintig minuten, maar boog deze vervolgens knap om tot een 6-9 voorsprong bij rust. Ook direct na de thee zette de ploeg van oefenmeester Tom Tesselaar goed door en bouwde de voorsprong zelfs uit tot 6-12. Er leek, net als in de voorgaande jaargang, geen vuiltje aan de lucht. Maassluis zou afstevenen op een eenvoudige zege op het lastige Merwede.

Maar, waar Maassluis slordig en gehaast ging spelen, gooide de ploeg uit Sliedrecht juist alle schroom van zich af. Merwede pakte Maassluis beet en liet niet meer los. In een tijdsbestek van zeventien minuten poetste de thuisploeg de achterstand van het scorebord en kwam een minuut later zelfs op voorsprong. Gelukkig was het Denise Klootwijk die zes minuten voor tijd de korf weer eens wist te vinden en de Maassluise harten weer van hoop voorzag, 13-13. Beide ploegen zouden allebei nog een keer scoren, voordat Niek Seesink een ruime minuut voor tijd de wedstrijd, na een lange aanval besliste.

PKC 4 – Maassluis 2 25-18
Het tweede team van Maassluis was zaterdag niet opgewassen tegen het vierde van PKC. De reserves leken de eerste helft niet bij de les en werden genadeloos afgestraft op scherpte door de thuisploeg. In de tweede helft herpakte Maassluis zich weliswaar, maar dat kon niet verhelpen dat de eerste nederlaag van het zaalseizoen werd geleden