Door Rob Henneveld

Maassluis/ Sarajevo| Van vrijdag 28 tot en met zondag 30 oktober vonden in de Bosnische hoofdstad Sarajevo de Europese Kampioenschappen voor judoka’s onder 23 jaar plaats.

Christina Heck
Van Mahorokan was Christina Heck door de judo Bond Nederland geselecteerd voor deelname in de klasse -78 kg op basis van haar behaalde resultaten in dit seizoen. Zaterdag 29 oktober mocht Christina de mat op in het Hills Event Center voor haar gewichtsklasse. Na een vrijloting in de eerste ronde won Christina in de tweede ronde, na een achterstand, met een fraaie heupworp  van de Servische Ciljic met ippon. In de kwartfinale volgde daarna een zware partij tegen de Kroatische Pavic. Deze latere kampioene bleek met een houdgreep te sterk. Hierdoor werd Christina verwezen naar de herkansingen.

In de herkansing
In deze herkansingen pakte zij het weer goed op door na een harde strijd te winnen van de Cypriotische Michaelidou met een houdgreep. Hierdoor plaatste zij zich voor de strijd om het brons tegen Sagi uit Hongarije. Deze bronzen strijd verliep wat teleurstellend want van een slecht moment van balans werd direct gebruik gemaakt en kon Christina niet meer uit de houdgreep van de Hongaarse ontsnappen. Een zure 5e plaats, net buiten het podium, maar wel een prima resultaat op Europees niveau waarin Christina veel strijd heeft laten zien.