Hoofdsponsor: EuroHypotheken Rijnmond | Co-Sponsor: TCE Partners

MAASSLUIS | De wedstrijd was al een minuut of tien onderweg en tegenstander Kinderdijk had reeds een 0-5 voorsprong op de borden gezet, voordat de korfballers van Maassluis het gat van de korf wisten te vinden. Maar na de openingstreffer van Osayande Iyawe wist Maassluis via doelpunten van Mark van der Vaart, Afra Verpaalen (2x) en Marjelle Mars de aansluiting weer te vinden, want Kinderdijk slaagde er in die periode slechts 1 keer in om te scoren.

De 5-6 tussenstand bood dus alleszins de mogelijkheid op een spannend vervolg. Kinderdijk zette een tweede tussensprint in en liep uit naar 5-10. Daarna werd er om en om gescoord naar een 9-14 ruststand. De tweede helft begon prima voor Maassluis. Met doelpunten van Wesco van Weert, Henne Bloem, Mark van der Vaart en Osayande Iyawe sloop Maassluis dichterbij naar 12-14. En na de 12-15 van Kinderdijk leken Birthe Veldman en wederom Mark van der Vaart het gat helemaal te dichten (14-15).

Helaas bleek deze tweede inhaalrace te veel krachten te hebben gekost, terwijl Kinderdijk nog een eindsprint in huis had. Kinderdijk liep uit naar 15-20 en deze achterstand kwam Maassluis in het restant van de wedstrijd niet meer te boven. Einduitslag 17-21.

© Johan Pols – Polsus fotografie

Het tweede team van Maassluis kende een frustrerende middag. De gehele wedstrijd stond het tegen Kinderdijk 2 voor, maar het zag de gasten in de laatste minuten voorbij komen en een 14-16 einduitslag neerzetten. Eenzelfde lot trof de junioren van Maassluis A1 tegen Avanti A2. In een prima wedstrijd had het lange tijd de leiding, maar ook hier trokken de gasten met 13-14 uiteindelijk aan het langste eind.