Koploper een maatje te groot voor Heren 1

Na twee overwinningen op rij hebben de mannen van Green Eagles verloren van koploper CobraNova uit Voorburg.

Het was CobraNova alleen om de overwinning te doen en liet daar het eerste kwart geen onduidelijkheid over bestaan.

De Eagles begonnen verdedigend niet scherp en dat werd keihard door CobraNova afgestraft. Binnen 5 minuten stond het 4-15 voor Voorburg. Hierna kwamen de Eagles beter in hun spel en wist aanvallend een paar keer goed te scoren en liep de achterstand niet verder op. Hierdoor stond het aan het einde van het eerste kwart 16-26.

In het tweede kwart, toen de Eagles overging op een zone, scoorde CobraNova moeilijker. De Eagles kwamen hierdoor terug tot 26-32. Een 1-9 run in de laatste twee minuten zorgde toch voor een ruime 27-41 achterstand.

Na de rust probeerden de Eagles om terug te komen. Stefan Kraaijeveld kwam een paar keer goed door en scoorde 12 punten in het derde kwart. Het bracht de Eagles niet dichterbij na het derde kwart (42-62).

Ook het laatste kwart werd verloren met 14-18 waardoor er uiteindelijk met 56-80 werd verloren.

Kortom, de Eagles speelden niet eens heel slecht maar CobraNova was een maatje te groot. Topscoorder werd Stefan Kraaijeveld met 17 punten. Ook in de dubbele cijfers kwamen Frank v.d Veeke (11) en Jeroen Derksen (10).