Meisjes B wint ook in de hoofdklasse

slachtvaardig
Het zit de dames van MVC niet echt mee. 2 vijfsetters in 4 dagen tijd en geen overwinning. Wel slachtvaardig in het spel maar het net niet af kunnen maken. Zaterdag gaan ze het opnieuw proberen met veel publiek en heel de vereniging als toeschouwer in de zaal daar alle teams van MVC thuis spelen in de wethouder Smithal, met een wedstrijdbal die geschonken wordt door biercafé Oporto.

Op 20 januari speelde MVC thuis tegen een aantal jonge meiden van Spivo. De eerste 2 sets gingen voortvarend al waren de verschillen nipt. MVC trok de sets uiteindelijk naar zich toe. In de 3e set kwam de klad er in en kregen de meiden van Spivo vleugels. Dit kwam mede door het grote aantal fans wat meegekomen was naar de Smithal. Spivo wist drie setpoints weg te werken en liep uiteindelijk over MVC heen en wonnen ze de set met  25-27. In de 4e set sloeg wederom de paniek toe. Het ging weliswaar gelijk op maar MVC wist het niet af te maken. Ook deze set ging naar Spivo. De 5e set was een formaliteit. De fut was er bij MVC uit en Spivo won deze set met gemak.

beetje inkomen
Zaterdagavond 19:00 uur begon dames 1 aan hun 2e wedstrijd, dit keer tegen RVC Libanon. Twee uur en een kwartier later waren zij klaar. Helaas namen zij de winst uiteindelijk niet mee naar huis. De eerste set was duidelijk nog een beetje inkomen, de set werd dan ook ‘ruim’ verloren met 25 – 20. In de tweede set bleek een voorsprong van 10 punten niet voldoende om de set te winnen, met 27 – 25 ging ook deze set naar de tegenstanders.

Wilden de dames nog wat van deze wedstrijd maken, moesten ze maar weer voor een vijf setter gaan. Set 3 ging een beetje gelijk op, de tegenstander wisselde wat hier en daar, maar het mocht niet baten. MVC won de set met 23 – 25. De vierde set gaf een beetje hetzelfde beeld, maar werd nog net wat spannender, 24 – 26 voor MVC. Ja hoor, joepie een vijfde set. Om 21:15 klonk het laatste fluitsignaal. Helaas was dit op een stand van 15 – 11 voor RVC. Wederom met 3-2 verloren. Terugkijkend weten de dames precies waar het fout ging, waar de verbeterpunten liggen om een volgende keer misschien wel weer een keertje te winnen. Aanstaande zaterdag zullen we het zien.

MVC speelt zaterdag thuis in de wethouder Smithal.

30 januari is het weer zo ver. Alle teams van MVC spelen thuis en vanaf 15:00 uur worden de wedstrijden gespeeld. 8 verenigingen uit de regio komen op bezoek bij MVC.

Om 15:00 uur geven de heren de aftrap terwijl om 16:45 uur de dames de strijd aangaan. Ook de jeugd is van de partij. U bent welkom en de toegang is gratis.