[ foto: MVC dames 1 in overwinningsroes tegen Fusion ]

MAASSLUIS | MVC dames 1 is vernieuwd en begon schoorvoetend aan de competitie. Nog wat onwennig in de eerste wedstrijden maar zaterdag heeft de intense training hun vruchten afgeworpen. De 1e overwinning is een feit. Het vlaggenschip heren 1 moet nog warmdraaien en lonkt naar een overwinning in de 3e klasse.

Afgelopen zaterdag ging MVC vol goede moed naar de dames van Fusion in Rotterdam voor de eerste uitwedstrijd. Alhoewel de dames de eerste wedstrijden van het seizoen hebben verloren, zit er wel degelijk een stijgende lijn in het spel. MVC was dan ook vastbesloten om in ieder geval een set te winnen. De dames van Fusion maakte al vanaf het inspelen niet echt vaart, dus kon MVC goed meekomen en ging het ook niet te snel. Met scherpe services zonder fouten ging MVC aan de slag. Posities werden goed ingevuld en met een paar heerlijke aanvallen wonnen de MVC dames de eerste set met 25-18! Het eerste punt van het seizoen was binnen en dat smaakte naar meer.

In de tweede set bleef MVC net zo geconcentreerd spelen en ook die set werd gewonnen met 25-22. Opeens kregen de meiden het idee dat ze de wedstrijd ook helemaal konden winnen. Helaas zakte het in de derde set wat terug waardoor Fusion in de buurt bleef. Op het einde trok Fusion net aan het langste eind en was deze set in hun voordeel. 26-24. Vastbesloten om de vierde set en daarmee de wedstrijd te winnen, werd door MVC in die laatste set alles gegeven. Het moest af en toe van ver komen maar met een zinderende eindspurt werd deze set gewonnen met 26-24.

Een gezamenlijke uitgelaten vreugdedans bekroonde de eerste gewonnen wedstrijd. De trainers kunnen nu al terugkijken op het mooie resultaat wat de dames hebben behaald en zien het team groeien. Op naar de volgende punten!

MVC Heren 2 laat punten liggen

Heren 2 speelde afgelopen zaterdag in Oud Beijerland. Om aansluiting met de top te behouden moest een goed resultaat worden neergezet. De wedstrijd begon matig en voor de oude mannen het wisten keken ze tegen een enorme achterstand aan. Door karakter kwamen de mannen terug maar door slordig foutjes en vooral met hulp van de scheidsrechter sleepte DVO de eerste set naar zich toe (25-22) Nog bezig met de eerste set werd MVC in de 2de set overrompelt door de tegenstanders waar wel alles lukte.(25-12). In de 3e set herpakte MVC zich goed en door de goede inzet werd dit beloont met een positief resultaat (24-26). De heren hadden de moed er weer in maar DVO had in de 4e set een beter antwoord op de spelwijze van MVC waardoor zij vrij makkelijk de laatste set wonnen (25-15).

Met 1 schamel puntje ging MVC huiswaarts. De komende wedstrijden zal Heren 2 er aan moeten trekken om hun 3e klasse plaats te kunnen behouden. Zij kunnen even uitrusten want op 2 november gaat de competitie verder.