door Willem Fortuin

Eindelijk weer een damesteam bij MVC

MAASSLUIS | Het heeft 2 jaar geduurd, maar afgelopen donderdag stond er een gloednieuw MVC damesteam klaar om aan de competitie deel te nemen. Na een jaar alleen maar trainen en niet kunnen spelen vanwege Corona en te weinig speelsters, is het trainer Jan Willem Dijkman gelukt om een jong meidenteam klaar te stomen voor de competitie. Een overwinning zat er nog niet in maar een succes was het wel.

MVC dames 1 bestaat uit speelsters afkomstig uit de jeugd tussen de 16 en 21 jaar oud. Sommigen van hen hadden nog nooit een echte wedstrijd gespeeld, alleen maar getraind. Het was dan ook reuze spannend om een wedstrijd te gaan spelen terwijl je nog niet eens echt een teamtraining c.q. positietraining hebt kunnen doen.

Donderdag 29 september was het dan zover. De dames komen uit in de recreantencompetitie tegen damesteams die ook doordeweeks hun wedstrijden spelen op de trainingsavond. Om 20:45 uur zaten de MVC dames klaar voor de wedstrijd in afwachting van de tegenstander, RVC Libanon uit Rotterdam. Doel van deze wedstrijd: Wennen aan het positiespel, aan elkaar en dat je 6 tegenstanders hebt aan de andere kant van het veld. Even inspelen en daarna kon de wedstrijd beginnen.

De dames waren zeer gespannen, onzeker en hadden nog wat moeite met het positiespel maar in de loop van de wedstrijd hadden de meiden het spelletje door en kwam er steeds meer plezier in het spel. Het passen ging de meiden goed af. Hierdoor kon er een goede set-up worden gegeven doch de aanval ging nog twijfelachtig. Hierdoor kon RVC-Libanon makkelijk weerstand bieden en konden de punten maken. Setstand 10-25. De eerste set was erg wennen maar in de tweede en 3e set ging het bij MVC al heel veel beter.

Er volgde een aantal heel leuke en spannende rally’s met serieuze aanvallen en er werd gescoord. RVC Libanon kreeg steeds meer moeite met MVC en zij konden de sets dan ook maar met moeite winnen. In de 4e set kreeg MVC de smaak te pakken. De meiden raakten goed ingespeeld op elkaar en de aanval werd ingezet, het was mooi dat de meiden steeds meer vertrouwen kregen in elkaar, en overtuigd waren dat ze een setje konden pakken. Helaas lukte dat nu net niet; setstand: 18-25, dus RVC ging met 5 punten naar huis. MVC keek terug op een leuke wedstrijd en de dames zijn absoluut niet weggespeeld. Ook het publiek op de tribune heeft genoten van deze wedstrijd.

Donderdag 6 oktober spelen de MVC dames wederom tegen RVC Libanon in de Wethouder Smithal en zullen zij revanche nemen. U bent van harte welkom.