Overwinning voor Heren 1, 2 en Dames 2

Afgelopen zaterdag trokken de teams van MVC de regio in. De teneur van de afgelopen weken was over. MVC heeft inspiratie opgedaan en daar bleek dat Heren 1 en 2 en de jonge Dames 2 met 5 punten naar huis kwamen. Meisjes B won met 3-1 en ook Dames 1 komt in de lift en pakte de eerste 2 punten. Alleen Heren 3 stelde teleur en verloor met 4-0 van Hou Stand uit Rotterdam.

De kop is er af. Het was even wachten, maar ook voor MVC Heren 1 is de competitie eindelijk begonnen. Daar waar alle tegenstanders in de poule al twee of drie wedstrijden gespeeld hebben, mocht MVC H1 aan de bak. Plaats van handeling de Vrijenburgpoort in Barendrecht, de thuisbasis van Spirit.
Schijnbaar ontspannen, in een meteen vertrouwd aanvoelende opstelling, liet MVC H1 zien een maatje te groot te zijn voor Spirit H3. Vooral in aanvalskracht werd het verschil gemaakt. Het spelbeeld gedurende de wedstrijd was daardoor vaak hetzelfde. Spirit gaf verdedigend bij vlagen goed verweer, maar had ook moeite met het blok aan de andere kant. Gecombineerd met de inzet aan MVC-kant, was het daardoor lastig punten scoren voor de thuisploeg. Hoewel er korte dipjes waren, kwam in geen van de sets de winst in gevaar voor MVC H1, dat zich naar een verdiende 4-0 overwinning sloeg.
Volgende week een zwaardere opdracht, als MVC H1 terug mag naar Barendrecht, om aan te treden tegen 1e Klasse team Flits H1 in het kader van de regiobeker.

MVC aanval dames 2

Meisjes B speelster Selma Luwawa Mambu scoort bij Dames 2.

DVO D5 – MVC D2    0-4

Met een half team aangevuld met Martine en Selma uit Meisjes B trok Dames 2 naar DVO in Oud-Beijerland. De eerste set begon meteen goed. De pass kwam goed aan zodat MVC een mooie aanval kon inzetten. De tegenstander blokte goed maar na een time-out gingen de dames voor alle ballen en werd de 1e set gepakt met 18-25. In de 2e set was MVC meteen aan de bal en met een knallende service van Karin werd meteen een voorsprong gepakt. Een aantal balletjes tegen, doch een goede pass van Martine en een mooie geplaatste aanval van Petra haalde MVC de puntjes binnen. De tegenstander had een aantal mooie ballen en door slordigheden keek MVC tegen een achterstand van 22-18. Time-out, meiden koppies erbij en gaan! En ja hoor, De dames kwamen mooi terug en pakten deze set met 23-25.
In de derde set begon Martine met serveren. Zelfs met d’r mond vol snoepjes ging het serveren goed. Er werd solide gespeeld en deze set werd ook gewonnen met 20-25. De winst was dus sowieso binnen, maar de dames gingen voor de volle winst. Een goede pass van Anouk leidde tot een goede plaatsbal van Selma. Aantal punten laten liggen door een foute service, maar dat doet er verder niet toe want ook de laatste set ging ook naar MVC. 20-25. Dames 2 heeft de vorm en zin gekregen.

Komend weekend speelt alleen Heren 1 om de beker en is de rest vrij.  31 oktober speelt MVC weer thuis in de Wethouder Smithal.