door Willem Fortuin

Puike overwinning op jong Move4U

MAASSLUIS | In de 2e helft van de competitie zijn de herenteams van MVC gestart in de 4e klasse. Door tegenvallende prestaties lukte het niet om in de 3e klasse te blijven maar de oude mannen van Heren 1 hebben zich voorgenomen om volgend seizoen weer in de 3e klasse te kunnen spelen. Met vier gewonnen wedstrijden staan ze fier bovenaan in de 4e klasse B. Heren 2 staat in dezelfde poule op de 3e plaats en gaan goed vooruit. Afgelopen zaterdag speelde Heren 1 tegen rivaal Move4U uit Vlaardingen en het team kon 4 punten mee naar huis nemen.

Toch wel een beladen wedstrijd tegen Move4U heren uit Vlaardingen. 9 heren van MVC met een gemiddelde leeftijd van rond de 58 jaar namen het op tegen de Move4U spelers van rond de 20 jaar. Voor MVC was het belangrijk dat de service goed was en dat er tactisch werd gespeeld zodat Move4U uit het spel werd gehaald. Winnen was het devies. In de 1e set werkte de tactiek meteen goed. Met een goede service was Move4U meteen uit het veld geslagen en stonden ze 10 met 11-2 achter. Hierna zakte het iets in bij MVC maar door constant te blijven spelen haalde MVC de 1e set naar zich toe. Setstand 18-25.

© MVC

De 2e set was een herhaling van de 1e set. Gelukkig hadden de sociale wissels bij MVC geen invloed op het spel en kon met goed doorzetten. De jonge mannen van Move4U hadden nog geen vat op het spel en ook deze set ging naar MVC setstand 11-25. Toen kwam de 3e set. Met een verse spelverdeler en drie wissels was het tobben bij MVC. De pass kwam niet aan en het leek wel of MVC de draad kwijt was. De mannen konden geen vuist maken, Move4U kreeg vleugels liep al snel weg van MVC en was niet meer in te halen. Koppies naar beneden bij MVC waardoor deze set werd verloren met 25-11. In de 4e set begon MVC wat onzeker en liepen de punten gelijk op. Toch wist MVC een kleine achterstand om te zetten in een voorsprong en die werd niet meer weggegeven. De laatste set werd ook gewonnen. 21-25. Al met al een vermakelijke wedstrijd voor de spelers maar ook voor het publiek waarbij de oude mannen van MVC aan het langste eind hebben getrokken.

Voor MVC heren 1 een belangrijke wedstrijd omdat zij met deze overwinning blijven meedoen voor het kampioenschap in de 4e klasse met zicht op promotie. Op donderdag 7 april is de onderlinge wedstrijd tussen H1 en H2. Ook hier zal er een krachtmeting zijn tussen jong(Heren2) en oud(Heren1). Beide teams zijn gebrand op een overwinning.