© PR  – MVC heren 2 heeft reden tot juichen

MVC heren 2 – Vovero 2  4 – 0

Afgelopen zaterdag stond de Waterweg-derby tegen Vovero op het programma. Vovero staat derde en MVC tweede op de ranglijst met 8 punten verschil. Bij winst verstevigt H2 de tweede plek. De afspraak was om gelijk vanaf het begin er vol tegenaan te gaan maar daarbij niet de positie in het veld uit het oog te verliezen. Dit voornemen heeft het tweede herenteam eigenlijk iedere wedstrijd, maar in de praktijk komt daar over het algemeen weinig van terecht. Hoe anders was het zaterdag. Vanaf het begin werd er in 80 tot 90% van de gevallen goed gepasst, waardoor er gevarieerd kon worden aangevallen. De aanvallers sloegen er lustig op los en Vovero liep eigenlijk de hele wedstrijd achter de feiten aan. Aan MVC kant trad er gedurende de wedstrijd geen verslapping op en was het van begin tot eind een wedstrijd zoals de trainer het graag ziet : goede services, goede aanvallen, goed blok en een goede verdediging. Alles klopte in deze wedstrijd en het werd dan ook een dik verdiende 4-0 overwinning met veelzeggende cijfers : 25-19, 25-13, 25-14 en de laatste set 25-16. Al met al een prima wedstrijd met veel inzet van alle spelers. Het moet nu toch gek lopen wil de tweede plek heren 2 nog ontgaan. Ze staan nu 13 punten voor op de nummer 3. De eerste plaats zal waarschijnlijk niet meer bereikbaar zijn, tenzij Drieslag een paar misstappen maakt.

MVC dames 1 – Volley Voorne Dames 1   3- 2
De eerste set begonnen de dames uit Maassluis met een goede voorsprong, maar de tegenstander liet de moed niet zakken en kwamen heel snel langszij. Daarna bleef het gelijk opgaan. De laatste punten gingen naar Voorne en MVC verloor met 23-25. Geen man over boord, MVC kan erg vaak terug komen van een achterstand. Maar de tweede set ging de tegenstander er nogal hard vandoor. Hun buitenaanval liep zo gesmeerd dat MVC in de eerste helft van de tweede set geen antwoord hard op het goede spel. Door het degelijke spel, waar de tegenstanders MVC altijd om roemen, lukte het terug te knokken. Maar net te laat: 22-25. De derde set moest het gebeuren om er nog een overwinning uit te slepen. Het begin was erg sterk en MVC kwam op een ruime voorsprong van acht punten. Deze acht punten werden niet meer losgelaten en de setwinst bleef in Maassluis. De vierde set was erg spannend. Niet meer door de goede aanvallen van Voorne, maar door het wisselende spel van MVC. Gelukkig werd er gewonnen en mocht MVC nog een vijfde set spelen. De vijfde set verliep super! De tegenstander kreeg geen kans. MVC was gretig en wilde niet verliezen. Het werd 15-8. Een bijzondere wedstrijd waarin Voorne echt beter spel heeft laten zien. Komende vrijdag mag dames 1 naar Vlaardingen. Zij staan laatste in de poule en MVC nog altijd tweede!

Overige uitslagen:

MVC Heren 3 wint van de nummer 1! Een hele knappe overwinning. MVC Jongens C heeft weer gewonnen! Ook zij hebben de Rozenburgse leeftijdsgenoten klop gegeven. Jongens C staat, in een hele spannende competitie, op een derde plek. MVC Jongens A heeft heel keurig een set afgepakt van King Software uit Capelle aan de Ijssel. MVC Heren 1 speelt volgende week woensdag hun wedstrijd tegen MOVE4U uit Vlaardingen.

E-mailinformatie via: bestuur@mvcmaassluis.nl