Noteer in je agenda: vrijdag 28 december 2018, Mini&Maxi Toernooi in de Wethouder Smithal

MAASSLUIS | Episch. Na bijna 2 uur strijd was de wedstrijd pas voorbij. MVC heren 1 en Volley Voorne Heren 2 waren aan elkaar gewaagd en wilden duidelijk niet voor elkaar onder doen. Vooraf was het ook te verwachten, met de bezoekers uit Voorne op de 7de plaats en MVC op de 10de plaats, maar wel met 3 overwinningen in de vorige 4 wedstrijden.

MVC Heren1 – Volley Voorne Heren2

MVC begon slordiger aan de wedstrijd en halverwege de eerste set leek deze al bijna verloren. Het spel was onrustig, maar werd naar gelang de set vorderde, haakte MVC aan en ging de punten over en weer. Hoewel de set met 25-15 naar Voorne ging, gaf het aanhaken reden tot optimisme. En dat betaalde zich uit, want in de tweede set was het spannend van begin tot einde, waarbij MVC steeds doortastender werd en Voorne bij vlagen niet tot aanvallen kon komen. Met 25-23 trok MVC de set naar zich toe.

Het vertrouwen in eigen kunnen groeide en in de derde set werd duidelijk dat MVC wel eens de sterkste kon gaan winnen. Puntje voor puntje werd een voorsprong opgebouwd en met leeuwenharten werd er gestreden om de voorsprong uit te bouwen. MVC won met 25-20 terecht de set. In set 4 kwam de klad erin bij MVC, terwijl Voorne er weer in ging geloven. Bij een voorsprong van 11 punten leek Voorne de set al binnen te hebben, maar MVC rechtte de ruggen en voerde de servicedruk op. Na enkele lange servicebeurten was het bijna dicht, maar Voorne perste er alsnog een vijfde set uit met een 25-21 score.

Ondanks het setverlies, was de moraal aan MVC-kant groot om deze vijfde set over de streep te gaan trekken. Momentum ging over een weer. MVC leidde halverwege met 8-4, Voorne kwam terug tot 8-8; MVC kwam weer voor, Voorne boog het om naar 14-12. Op setpunten tegen stond het MVC blok ineens als een huis en volgde een over een weer aan setpunten aan beide kanten. Leunend op de wilskracht om alle ballen van de vloer te houden doorbrak MVC de spanning: 19-17 en 3-2 winst!

Een mooie afsluiter van de eerste seizoenshelft (er moet nog 1 wedstrijd ingehaald worden in februari), die begon met tegenvallende resultaten, maar met 4 overwinningen in de laatste 5 wedstrijden en daar tussenin een nipte nederlaag tegen de koploper, is de progressie duidelijk zichtbaar.

MVC Heren 2 – DVO Heren 3: 0 – 4

MVC Dames 1 – V=Volley Dames 1: 4 – 0

MVC MB 1 – Move4U MB 2: 0 – 4

MVC N5 1 – Move4U N5 1: 3 – 1

Meer MVC

Voor meer uitslagen, wedstrijdverslagen en nieuws verwijzen we u naar onze website: www.mvcmaassluis.nl. Voor meer informatie over MVC bel je met Linda Fenne 06-28055008 (senioren en jeugd) of met Patricia Pols 06-28087878 (recreanten). Email: bestuur@mvcmaassluis.nl