Volleyballers starten de competitie

MAASSLUIS | MVC heren 1 terug in de eerste klasse. Vorige week woensdagavond ging het seizoen voor Heren 1 van MVC van start. Een niveautje hoger, een nieuwe trainer, afscheid van teamlid Roy van Rijn, de komst van nieuw teamlid Edwin Hazelzet én allemaal weer een jaartje ouder. Er kan derhalve geconcludeerd worden dat er veel veranderd is in de laatste maanden. Wat niet veranderd is, is de akelig krappe samenstelling van 6 man.

Een versterking is dus geen luxe.

En deze 6 mannen stonden voor hun eerste klus en de eerste échte test hoe zij, na de relatief korte voorbereiding, er als team voorstaan en of ze ook daadwerkelijk iets te zoeken hebben in de 1e klasse. Tegenstander Voko was voor de heren uit Maassluis een onbekend team en dus ook moeilijk in te schatten hoe representatief zij zouden zijn voor het niveau in de nieuwe klasse. Navraag leerde dat dit team vorig jaar 5e is geworden in de eerste klasse, dus deze wedstrijd zou een goede graadmeter moeten zijn van het gemiddelde niveau van de tegenstanders die MVC Heren 1 dit jaar zullen gaan tegenkomen.

Eén ding werd snel duidelijk, het niveau is dit seizoen wellicht één tree hoger, het tempo lag toch zeker twee stappen hoger. En daar moesten de mannen van MVC duidelijk aan wennen. De eerste set ging dan ook vrij snel verloren. Maar iedereen had het gevoel niet kansloos te zijn en, nog belangrijker, het was ook leuk volleyballen, meer écht volleybal.

Na een peptalk werd er begonnen aan de tweede set. En MVC kwam in die tweede set goed in het spel. De pass liep netjes, er werd goed aangevallen én iedereen was lekker aan het knokken. Met een mooie serviceserie pakten de mannen uit Maassluis een mooie voorsprong, die ook niet meer uit handen werd gegeven. Hierdoor was de stand opeens 1-1 en was alles weer mogelijk. En nog belangrijker, het zelfvertrouwen van MVC ging ook fors omhoog.

De derde set was wellicht daardoor nog beter dan de tweede en met solide en geconcerteerd spel én hard werken werd ook deze set, met ruime marge, op naam van MVC geschreven. Wat wel duidelijk werd, is dat de mannen uit Maasluis zich niet de luxe kunnen veroorloven om te verslappen tijdens een set, want daar wordt direct, door de tegenstander, gebruik van gemaakt. Met een mooie 2-1 voorsprong en met de gedachte van winst in het hoofd begon de thuisploeg aan de 4e set.

De vierde set begon nog redelijk, maar langzamerhand leek het alsof de koek op was bij MVC. De persoonlijke fouten begonnen op te stapelen en de set werd dan ook langzaam maar zeker uit handen gegeven. En met 2-2 op het bord werd er aangevangen aan de 5e set. Daarover valt kort te zijn. De koek was wel degelijk op en waar de tegenstander nog energie over had om nog iets te versnellen konden de heren van MVC niet meer bijbenen en de set ging daardoor snel verloren en daarmee ook de wedstrijd. Toch is heren 1 tevreden met het resultaat. Zij kijken met veel plezier uit naar de komende wedstrijden.