Beginnerscursus in volle gang

door Willem Fortuin

MAASSLUIS | Voor de heren is de competitie ook begonnen. MVC Heren 1 mocht afgelopen zaterdag aantreden tegen het enige herenteam in Goudriaan. Met spanning werd naar deze wedstrijd uitgekeken door de mannen die al van middelbare leeftijd zijn, maar volgens kenners nog een aardig balletje kunnen slaan.

Om blessures te voorkomen spelen de mannen dit jaar met een libero. Wel bijzonder voor dit team omdat ze het eigenlijk niet gewend zijn. En er was maar één avond vooraf getraind met een libero dus het was even spannend hoe het in het vuur van de wedstrijd uit zou vallen. Er werd gespeeld in een sportaccommodatie niet groter dan een gymzaal, wat betekende met 1 voet in het veld en een laag plafond. Dus voorzichtig met de pass en de stop. Wat wel nieuw was, was de inzet van onze mannen. Als jonge koeien die na een half jaar op stal weer de wei in mochten dansten de mannen van MVC in het veld. Dat had ook zijn uitwerking in het veld en leidde tot goed spel tegen de koploper van vorig seizoen. De rol van libero werd door Alex met verve gedaan en dat zorgde voor rust in de verdedigende linie.

De eerste set was nog even wennen waardoor MVC de hele set tegen een snel opgelopen achterstand van een paar punten aankeek. Maar de heren lieten zien dat ze konden vechten en daardoor de aansluiting wisten te vinden.  Door wat aanpassingen in de verdediging en goed aanvalsspel, met ook aandacht voor slimme ballen,  kon aan het einde de setwinst worden binnengehaald.( 21-25).

In de tweede set kwam MVC op een grote achterstand maar door solide spel werd de aansluiting gevonden en stond MVC zelfs even op setpoint. Op het laatste moment wist Goudriaan toch de set naar zich toe te halen.(27-25)

De derde set was een kopie van de tweede set. Eerst een achterstand, dan terugvechten en op het einde van de set het net niet af kunnen maken. Wederom een setverlies. (25 – 23)

In de vierde set nam MVC direct het initiatief met een goede servicebeurt. Nu moest Goudriaan zich terugvechten. MVC liet zich echt van de beste kant zien en wist de voorsprong te behouden door goed te blijven volleyballen en te blijven gaan. De tegenstander kwam er niet aan te pas.(15-25)

Op naar de vijfde set. Ook hier was een voorsprong van MVC al snel een feit. Na de wissel leek het alsof MVC bang was voor de overwinning. Twijfel in het spel zorgde dat Goudriaan de set naar zich toe kon trekken. In plaats van de verdiende drie punten (Goudriaan had 103 punten en MVC 110) gingen MVC “slechts” met twee punten maar met een goed gevoel naar Maassluis.

Vrijdag spelen de mannen tegen het Vlaardingse Move4U. Ook dit wordt een spannende wedstrijd.

Beginnerscursus Volleybal in volle gang. Er is nog ruimte bij de beginnerscursus volleybal. Op maandagen van 19.00 uur tot 20.30 uur kan je lekker meedoen en het volleybalspel weer onder de knie krijgen. Eerst wat basisoefeningen onder leiding van 2 trainers om de techniek te verfijnen waarna we vooral veel spelen. De cursus/workshop is elke maandag tot aan de herfstvakantie en vindt plaats in de Wethouder Smithal.