door Willem Fortuin

MAASSLUIS | Na een rustpauze in de herfstvakantie mocht de mannensectie van MVC afgelopen zaterdag aantreden in het pittoreske Haaften onder de rook van Zaltbommel. Beide teams moesten punten pakken om mee te blijven doen in de ranking. De mannen van Heren 2 kwamen met 9 man, groeiden in de wedstrijd en gingen met 3 punten naar huis. Het eerste herenteam van MVC speelde de uitwedstrijd tegen het derde team van Haaften Kwiek. Waar de gemiddelde leeftijd aan beide kanten van het net gelijkwaardig was, was de ervaring en het niveau dat helaas niet. De wedstrijd ging met 4-0 naar de gastheren uit Haaften.

De heren van MVC h2 moesten bijtijds vertrekken want Haaften ligt niet in de buurt. Voor MVC de verste tegenstander van deze helft van de competitie. De voorspelling van de NeVoBo was 3 – 1 voor Kwiek, maar daar dachten de oude mannen anders over, en roken een overwinning. Na de gebruikelijke intensieve warming-up begon Heren 2 de wedstrijd tegen een team dat uit 10 man bestond van jong tot oud en een specifieke libero.

Aan aanvoerder Wim Lange de taak om uit onze selectie van 9 man een team op te stellen dat de strijd goed kon beginnen. De eerste set wat het nog aftasten aan beide kanten. Het ging op en neer en af en aan, maar aan het einde van de set trokken de mannen uit Maassluis net aan het langste eind. MVC won met 23 – 25.

Met 3 sociale wissels begon de 2e set, die helaas niet goed uitpakte. Bij 9 – 8 begon het servicekanon van de tegenstander zijn servicebeurt met 11 punten en die achterstand kon MVC niet meer goed maken. Setstand 25 – 11.

© PR MVC

© PR MVC Heren 2 groeit in kwaliteit en ledenaantal

In de derde set herpakte MVC zich en bleef een kleine voorsprong houden op Haaften Kwiek. MVC moest erg hun best doen om die voorsprong te behouden. Na een paar spannende en lange ralleys wist MVC uiteindelijk deze set weer naar zich toe te trekken met 23 – 25.

MVC rook een overwinning, doch helaas was de 4e set een kopie van de 2e set en waren de mannen aan het worstelen met zich zelf en de tegenstander. Door onzorgvuldig spel, een service die niet lekker liep, de pass die niet altijd goed aankwam en smashes die eigenlijk geen smash waren konden MVC de achterstand niet meer inlopen. 25 – 18 was de setstand. Op naar de 5e set.

MVC zou Haaften Kwiek wel even van katoen geven. De mannen begonnen goed en kwamen voor, met op zijn tijd best wel goed spel. Maar tegen het einde sloop weer die onzorgvuldigheid in het spel. De opgebouwde voorsprong begon te slinken. Bij matchpoint op 14 kon MVC het maar niet afmaken. De tegenstander kon tot 14 -14 gelijk komen. Gelukkig werd de rust behouden en won MVC met 14 – 16 de set en 3 punten mee naar Maassluis nemen.

Ook een opsteker voor de trainer van Heren 2, dat er na 2 trainingen al een overwinning uit de bus komt. Niet alleen de prestatie van Heren 2 groeit, ook het ledenaantal zit in de lift bij MVC.

MVC Speelt zaterdag 9 november thuis in de Wethouder Smithal Aanstaande zaterdag speelt MVC Heren 1 een lastige wedstrijd tegen Switch ’89. De Dames spelen tegen Volley2B. Deze wedstrijden vinden plaats om 16:45 in de Wethouder Smithal in Maassluis.