Jongens C winterkampioen!

MAASSLUIS | De laatste competitiedag voor we de winterstop in gaan was voor MVC reuze spannend. MVC Heren 2 wist een 3e klasse plaats te behouden, de combinatie van Move4U/MVC Jongens C zijn kampioen geworden en Dames 1 heeft haar eerste wedstrijd gewonnen. Met een goed gevoel gaat MVC de kerstvakantie in en sluit het jaar af met het oliebollentoernooi op 27 december.

Afgelopen zaterdag was er een kleine finale bij Heren 2. Om in de 3e klasse te blijven moest H2DL op de 4e plek eindigen. Dit betekende dat ze de laatste wedstrijd met 4 – 0 moesten winnen om Move4U en RVC Libanon voor te blijven. De laatste wedstrijd van de 1e helft van het seizoen was tegen Volley2B. Op papier een bekeken wedstrijd daar Volley2B op de één na laatste plaats stond. Maar de druk werd opgevoerd doordat Move4U op vrijdagavond overtuigend met 4 – 0 had gewonnen en nu op de 4e plek stond. Volley2B bestond uit jonge honden die met hun laatste wedstrijd graag nog een puntje wilde veroveren.

© PR MVC

© PR MVC

In de 1e set een opstelling die niet gebruikelijk was. Willem als spelverdeler en Remko zat aan de kant. Dit pakte erg goed uit. De pass kwam goed aan en daardoor was het mooi spel verdelen. Heerlijke aanvallen van Johan en Edwin en goed geplaatste ballen van Robin zorgde dat MVC totaal niet in de problemen kwam. Met een leuke voorsprong haalde H2DL de 1e set binnen 25-16. De kop was er af. Op naar de 2e set, die van het begin aan heel anders verliep. Voor de Heren het wisten stonden ze tegen een achterstand aan te kijken. Zo was het verschil gelijk 6 punten voor Volley2B. Met lede ogen werd er vanaf de kant gekeken naar het gebrabbel en stuntelige spel van H2DL. Op de één of andere manier kwamen de mannen niet in hun spel en kreeg de tegenstander vleugels.

Toch werd het tij gekeerd en kwam H2DL met een goede service en goede plaats ballen terug in zijn ritme en werd er puntje voor puntje terug gevochten. Bij 18-18 werd het weer gelijk en ging MVC door en wist door te gaan naar 22-20. Volley2B herpakte zich en kroop weer naar MVC toe en het was uiteindelijk 23-23. Toen ging MVC aan de haal en won uiteindelijk de set met 25-23. Billenknijpen dus want er mocht niet verloren worden. In de 3e set herpakte MVC zich goed. Er bleef een voorsprong en Volley2B bleef achter de feiten aanlopen. MVC viel beter aan en wist gebruik te maken van de fouten van de tegenstander. Door op tijd te wisselen werd blessure voorkomen en kwam H2DL weer ouderwets op stoom. Langzaam ging het licht uit bij de jongemannen van Volley2B en kwam de set met 25-16 naar MVC. Nog één setje voor de 5 punten. H2DL kwam heerlijk op stoom en Volley2B zag het niet meer zitten. Deze set werd makkelijk gewonnen met 25-11. Een ware overwinning dus die voelde als een soort kampioenschap.

MOVE4U/MVC Jongens C winterkampioen. Bij de jeugd was er een kampioenswedstrijd tussen het combiteam van MVC/MOV4U tegen de nummer 1 in de poule Molenwiek 74. Ook Jongens C moest met 4-0 winnen om zich daadwerkelijk winterkampioen te noemen. Wat zenuwachtig begonnen de jongens aan de wedstrijd. Het ging gelijk op maar met goed in 3en spelen trok MVC/Move4u toch aan het langste eind. De eerste set werd afgesloten met 25-19. De tweede set was een beetje een copie van de 1e set. MVC/Move4U was duidelijk de betere met mooie aanvallen en goede reddingen, waardoor de set gewonnen werd met 25-17.

Set 3 was ook weer erg spannend. Echter werden er veel fouten gemaakt en Molenwiek begon beter in het spel te komen en wonnen deze set met 24-26. In set 4 waren de jongens toch weer de sterkere ploeg. Er moest en zou gewonnen worden! Een voorsprong van 21-9 werd natuurlijk niet meer weggegeven, en de set werd makkelijk afgesloten met 25-13. Wat niet verwacht werd is toch gebeurd Jongens C is kampioen geworden en gaan in het nieuwe jaar in de 1e klasse spelen. Een topprestatie.