Heren 2 is trots

MAASSLUIS | 1 april 2017 stond een kraker op het programma, namelijk MVC H2 tegen Volley2B H5. Met een goede voorbereiding zou het zeker moeten lukken om wat puntjes van de kampioen af te snoepen. De eerste set lukte het tot 15 punten de voorsprong vast te houden, maar daarna wisten de mannen van Volley2B net wat meer puntjes te pakken, waardoor zij de set konden binnen halen. Met mooie aanvallen, goede verdedigende acties en veel enthousiasme lukte het de Heren van MVC om de 2e set te winnen. Helaas werd de 3e set, ondanks goed spel, toch gewonnen door Volley2B. In de 4e set liep de tegenstander al met zijn eerste servicebeurt een paar punten uit, waardoor de heren van MVC hun meerdere moesten erkennen in de kampioen. Met trots kunnen de heren van MVC zeggen dat zij een puntje van de kampioen hebben afgesnoept. Volgende week de laatste wedstrijd en van word het nog spannend of de heren nog 2e worden.

MVC HEREN 1 speelt voor behoud in de 1e klasse

Teamsponsor MVC Heren 1: Servicis | TBI

Kraftwell Symmachia Roosendaal HS3 – MVC HS1
In de 1e set was al duidelijk dat Kraftwell 3 zich niet naar de slachtbank zou laten leiden. Terwijl MVC moeite had om in hun spel te komen, ontregelde Kraftwell het spel met lepe prikballen van vooral de spelverdeler. MVC keek halverwege tegen een een 10-13 achterstand aan, maar was afgereisd met een doel en hervond de wil om te winnen. De servicedruk werd opgevoerd en Kraftwell kwam niet meer tot aanvallen. Het blok stond ook goed en zo draaide MVC de achterstand in razend tempo om in een 25-16 setwinst. Ondanks de overmacht in de slotfase van de 1e set, wist Kraftwell zich in de 2e set te herpakken. Wederom sprokkelde het thuis spelende team puntje na puntje en weer moest MVC aan de bak om de achterstand weg te werken. MVC was doortastender en greep de setwinst met 26-24 naar zich toe. Ook in de 3e set was Kraftwell in het begin sterker, maar door het herpakken van de heren van MVC, werd de achterstand omgebogen naar een voorsprong. Dit leidde zelfs tot setwinst voor MVC (19-25).
De 4e set verliep anders dan de voorgaande sets, waardoor Kraftewell deze set naar zich toe wist te halen. (28-26). De domper van deze verloren 4e set overheerste even, maar na opfrissend drankje en douche kwam het besef, dat de 3-1 overwinning 4 belangrijke punten betekenen. Voor de twee teams op de degradatieplaatsen is Heren 1 door deze winst met zekerheid buiten bereik, het is nu alleen nog naar boven kijken. Met 1 wedstrijd minder gespeeld en 6 punten achter op AVC’87 H1, zal het 8 april erop of eronder worden.

In een gloednieuwe tenue gestoken, want voor de wedstrijd wordt de nieuwe teamsponsor Servicis | TBI gepresenteerd.