MvcH2 speler Fred Voskamp pareert block van De Drieslag.

MVC blinkt uit in 5 setters

Afgelopen zaterdag speelde MVC thuis zeer verdienstelijke wedstrijden. Op vrijdagavond won Heren3 met 4-0 van Move4u en Heren 1 en 2 wisten met 3-2 van de koplopers van hun poule te winnen. Ook Dames 1 moest het met een 5 setter doen en klap op de vuurpijl; het mix C team won de 1e wedstrijd met 3-1 van de jongens van Volley2B. Een goede start van het 2e deel van de competitie.

MVC heren 2 moest gelijk aan de bak tegen de koploper van de Poule, De Drieslag die stijf bovenaan staan en een verschil van 12 punten hebben met Heren2. Een overwinning was nodig om bij te blijven en de 2e plek zeker te stellen. De 1e set begon meteen solide en ging gelijk op. MVC wist deze set toch naar zich toe te trekken. 25-22. De heren van de Drieslag waren een beetje van slag en liepen in de 2e set meteen een grote achterstand op. Ze herpakten zich wel maar konden deze set ook niet naar zich toe trekken. 25-20. Aangezien MVC de uitwedstrijd met 1-3 had verloren was het resultaat nu al beter. De derde set begon voor MVC moeizaam en de Drieslag kwam steeds beter in hun spel. Door teveel persoonlijke fouten van MVC ging de derde set met 20-25 naar Drieslag. In de vierde set zou het dan toch moeten gaan gebeuren. Een 3-1 overwinning zou voor MVCH2 een zeer goede start zijn van de tweede helft van de competitie. Vol goede moed begon MVC aan deze vierde set, maar het was huilen met de pet op. Niets lukte: de pass kwam niet goed aan, de set ups waren slecht en daardoor kwam er geen aanval meer uit. Deze vierde set ging dan ook met 14-25 naar Drieslag. Een vijfde set moest uitsluitsel geven. Op een of andere manier leek het wel of de moeizaamheid van MVC af was gevallen in deze laatste en beslissende set. De pass werd netjes gebracht, de setups kwamen weer aan en er werd aangevallen zoals deze wedstrijd nog niet was laten zien. Punt na punt werd binnengehaald en Drieslag werd letterlijk van het veld geslagen: 15-5. Als Heren 2 het niveau dat deze laatste set heeft getoond kan vasthouden is een tweede plek in de competitie zeker haalbaar.

MVC Heren 1  – Volley2B H2  (3-2)

MVC Heren 1 kreeg voor de eerste wedstrijd na de kerstvakantiepauze meteen een lastige opgave. De nog ongeslagen koploper Volley2B kwam naar Maassluis in de verwachting hun eerste plaats verder uit te bouwen. MVC was gemotiveerd na een teleurstellende 0-4 uit tegen deze tegenstander en kon sowieso met een goed resultaat hier ‘bonuspunten’ pakken ten opzichte van de concurrentie. De eerste set zette de toon van de wedstrijd. Aan MVC-kant werd hard gewerkt, maar lukte het niet altijd om doortastend te zijn in de aanval. De oorzaak lag ook aan de andere kant van het net, waar Volley2B verdedigend veel had, maar aanvallend ook niet kon domineren. Punten gingen om-en-om en de Volley2B won de eerste set met minimaal verschil ( 23-25).
In de tweede set bleef het gelijk op gaan, maar halverwege was er een dipje aan MVC-kant wat niet meer ingelopen kon worden (21-25). In de derde set toonde MVC mentale veerkracht en hervond zichzelf. Het bleef spannend, maar MVC was nu wel de betere  (25-22). De vierde set werd cruciaal. De trend van de vorige set werd door gezet en halverwege was er een redelijk gat geslagen door MVC. Volley2B zette nog een inhaalrace in, maar MVC bleef er in geloven en sloeg op een spannend punt alsnog toe (25-23). De vijfde set was verrassend genoeg eenzijdiger resultaat. MVC was ontketend, ondanks de vermoeidheid van bijna 2 uur volleybal. Verdedigend werd veel werkverzet en aanvallend werd doortastend gescoord. Een snel opgebouwde voorsprong werd niet meer verspeeld (15-10), met de mooie 3-2 overwinning als resultaat.
Volley2B zal het seizoen waarschijnlijk als kampioen afsluiten, met nog altijd een grote voorsprong op de rest. MVC staat weer even derde, met een slechter setsaldo dan de nummer twee, en met de andere drie concurrenten kort erachter.