Heren 3 speler Johan Olthof troeft tegenstander af

Afgelopen weekend speelde MVC Heren 3 uit tegen Move4U in Vlaardingen en was alle jeugd te vinden bij Volley Voorne in Brielle. Voor Meisjes B de wedstrijd van de waarheid, die helaas met een teleurstelling eindigde. De CMV jeugd gaat gestaag door met winnen en verliezen. MVC Heren 3 maakte in de streekderby gehakt van Move4u en het team werkt zich langzaam naar de top van Poule C in de 3e klasse.

Heren 3 bijna terug aan de top

Afgelopen vrijdagavond togen de Heren van 3 naar Vlaardingen om aan te treden tegen Move4U H7. Met de trainer op de bank, die op zoek was naar inspiratie voor de oefenstof voor de komende weken en Alex in de rol van coach, leek de bank goed gevuld, maar beide heren waren helaas niet inzetbaar. De 6 man in het veld stonden er voor de hele wedstrijd verder alleen voor.

In de eerste set ging alles nog heel voorspoedig, het spel was misschien niet super verzorgd, maar de service druk was duidelijk aanwezig en na een gaatje geslagen te hebben aan het begin van de set was het eigenlijk niet heel lastig om de set met 13-25 binnen te halen. De tweede set was in cijfers (11-25) misschien wel duidelijker voor MVC, maar toch zag je op dat moment al iets van de omslag die later in de derde set zou door zetten. Het was allemaal net iets slordiger, iets minder nauwkeurig, het ging allemaal net even te makkelijk. In de derde set zette deze trend zich voort. De pass werd minder verzorgd, de spelverdeler kreeg de setups hierdoor minder op de aanvalsposities en het afmaken liet te wensen over. Move4U maakte hier dankbaar gebruik van en leek op de winst in deze set af te stevenen. Met 2 time-outs probeerde MVC het tij te keren en langzaam zag je dat er weer beleving in het spelletje kwam.

Na een goede service beurt waarbij het gat bijna gedicht werd, bereikte MVC toch nog onverwacht als eerste de 20. Het gaatje van 2 punten was daarna net genoeg voor de winst in de set (23-25). In de vierde set ging het daarna eigenlijk weer als vanouds, MOVE4U was misschien kennelijk teleurgesteld over de verloren 3e set en konden MVC niet meer bijbenen. De Heren speelde de set zoals het hoort en deze werd met 16-25 afgesloten en daarmee was de 0-4 winst een feit.

Met deze 5 punten stijgt MVC H3 weer naar de bovenste helft van de poule, en met winst uit de inhaalwedstrijd tegen Yum die woensdag wordt gespeeld hoopt Heren 3 de aansluiting te houden met de top in de poule.

Meisjes B teleurgesteld
De meiden hadden voor het eerst een wedstrijd op niveau en waar het er om ging. Vanaf het begin was het duidelijk dat de beide teams aan elkaar gewaagd waren. Alleen de sterkste wapens , servicedruk en aanval waren in  Maassluis achtergebleven. In de 1e en 2e set werd er wel geknokt voor de punten maar was Volley Voorne steeds de sterkste. Setstanden 25-21 en 25-12. In de 3e set werd het roer omgegooid en werden er wat posities gewisseld en stond er ineens een ander MVC in het veld, een team dat wilde winnen en zich niet naar de slachtbank wilde laten leiden. Er waren lange rally’s te zien want ook Volley Voorne vocht voor elke bal, de meeste van deze rally’s werden door MVC gewonnen. Vol overtuiging ging de derde set naar MVC 22-25.

In de vierde set ging de strijd gelijk op, het was duidelijk dat de twee sterkste uit deze competitie tegenover elkaar stonden, dan stond MVC voor en dan weer Volley Voorne. Het einde was eigenlijk een anticlimax en zeer onbevredigend, bij een stand van 25-25 en een punt voor MVC ging er een speelster van Volley Voorne door  haar enkel en besloot de scheidsrechter onterecht tot het geven van een dubbelfout terwijl het punt al was gespeeld, dus geen setpunt voor MVC, protesteren hielp niet en de teleurstelling en onbegrip waren zo groot dat VolleyVoorne de set door fouten van MVC naar zich toetrok en dus ook de wedstrijd.

Heel erg jammer want een vijfde set was beter op zijn plaats geweest en dat hadden de meiden  van MVC zeker verdiend gezien hun  inzet en vechtlust in de laatste set.